Condimentul care te protejeaza de cancer si atacuri de cord - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Condimentul care te protejeaza de cancer si atacuri de cord

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Condimentul care te protejeaza de cancer si atacuri de cord
protejeaza de cancer

Exista in casa un condiment care ajuta la imbunatatirea digestiei, distruge celulele canceroase, stopeaza din fasa atacul de cord si, in plus, este de folos si la scaderea in greutate.

Este vorba despre ardeii iuti cayenne care sunt folositi de mii de ani pentru condimentarea alimentelor. Acestia s-ar putea dovedi cele mai valoroase plante medicinale din lume.

Beneficiile ardeiului cayenne pentru sanatate

Bogat in vitaminele A, C si in complexul de vitamine B, in calciu si potasiu, studiile au aratat a ardeiul iute cayenne ajuta la construirea de tesuturi in stomac si impulsioneaza actiunea in intestine. In plus, acest tip de ardei iute actioneaza precum un catalizator si creste eficacitatea alte ierburi si in tratamentele alternative ale cancerului.

Ardeiul cayenne incalzeste corpul si stimuleaza eliberarea de mucus din aparatul respirator. Daca ai mancat vreodata un ardei iute, stii faptul ca ajuta la curatarea sinusurilor si provoaca transpiratie. Astfel ardeiul iute reduce febra si usureaza congestia cauzata de raceala a aparatului respirator.

Citeste si: Condimentul minune care te scapa de dureri

Stiinta din spatele ardeiului cayenne si cancerul

Ingredientul activ din ardeiul iute se numeste capsaicina, iar in 2005 Dr. Sanjay K. Srivastava impreuna cu echipa sa (de la Universitatea de Medicina din Pittsburgh) au tratat celulele pancreatice cu capsaicina. Astfel, ei au observat ca aceasta intrerupe functia mitocondriala si induce moartea in celulele canceroase, fara insa a afecta si celulele pancreatice normale.

Rezultatele studiului au fost publicate in 2005 in Innovations Report, „Rezultatele noastre au demonstrat abilitatile de agent anticancer ale capsaicinei ca distruge celulele canceroase fara a le afecta pe cele normale”, a scris Dr. Srivastava.

Intr-un articol publicat de Reuters, Dr Soren Lehmann de la Cedars-Sinai Medical Center, scria: „Capsaicina s-a dovedit a avea un efect antiprolific asupra celulelor canceroase din prostata. In 80% din cazuri a facut celulele cancerigene sa se distruga singure”. Si cercetatorii din Japonia au demonstrat abilitatile capsaicinei atat de a incetini dezvoltarea tumorilor la prostata cat si de a fi un tratament alternativ pentru orice tip de cancer.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 25/03/2022