Cartoful dulce este nu doar un aliment delicios, ci unul care are o multime de beneficii pentru sanatate. Cartoful dulce este un superaliment cu un continut ridicat de vitamine esentiale si minerale. Chiar daca nu iti plac, dupa ce vei citi cateva dintre beneficiile oferite de consumul lor s-ar putea sa doresti sa ii incluzi in dieta ta.
Iata 8 motive sa mananci cartofi dulci.
Sunt bogati in antioxidanti
Contin din plin antioxidati extrem de puternici. Antocianina, cea care ii ofera culoarea specifica, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti din cartofii dulci ca si betacarotenul. Antocianina are proprietati antiinflamatorii si ajuta la evitarea multor boli.
Sunt bogati in mangan
Un cartof dulce mediu contine 28% din necesarul de mangan, un mineral ce ajuta organismul sa metabolizeze carbohidratii si te face sa te simti plin de energie pentru mai multa vreme. De asemenea, manganul ajuta organismul sa absoarba alti nutrienti esentiali si, totodata si la mentinerea si intarirea sanatatii oaselor.
Nu rata nici: Cartofi clasici sau cartofi dulci? Nutriționistul Gianluca Mech ne spune care sunt mai sănătoși
Sunt o sursa excelenta de betacaroten
Un cartof dulce mediu contine mai mult de 200% din necesarul zilnic de betacaroten, un nutrient crucial cand este vorba de convertirea vitaminei A ce ajuta la mentinerea sanatatii ochilor si imbunatateste sistemul imunitar.
Contin quercetina
Un alt nutrient important care se gaseste in cartoful dulce este quercetina ce furnizeaza o multime de beneficii pentru sanatate. Ajuta la scaderea LDL (colesterol rau) si reduce inflamatiile. In plus, actioneaza asemenea unui antihismic natural ce combate alergiile.
Citeste continuarea: 1 2