Tratamente naturiste. Sfecla roşie, un aliment care luptă împotriva tumorilor și a altor boli grave - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Tratamente naturiste. Sfecla roşie, un aliment care luptă împotriva tumorilor și a altor boli grave

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Tratamente naturiste. Sfecla roşie, un aliment care luptă împotriva tumorilor și a altor boli grave
Este important să se includă această legumă foarte hrănitoare în dietă sau tratamente naturiste, deși sfecla pare a fi una dintre cele mai trecute cu vederea legume, probabil din cauza aspectului său neplăcut și tendinței sale de a păta hainele și mâinile.
Sfecla roşie se numără printre legumele care pot fi păstrate şi în lunile geroase, de iarnă, fără a-şi pierde calităţile. Ea reprezintă un ajutor extraordinar pentru organism, în timpul sezonului rece, numărându-se şi printre alimentele tradiţionale româneşti de Crăciun.
Şi încă un avantaj: sfecla roşie este un ajutor extraordinar pentru sănătatea copiilor încă din timpul vieţii intrauterine, substanţele sale active protejând fetusul în pântecele mamei. În medicina naturistă, sfecla este o adevărată legendă, proprietăţile sale vindecătoare în bolile sângelui, în cele tumorale sau ale ficatului, fiind cunoscute încă de acum 150 de ani, când întemeietorii terapiei naturale moderne au readus la lumină primele leacuri tradiţionale, prin studii ştiinţifice.
1. Hipertensiunea
Valorile crescute ale tensiunii arteriale, dar şi tensiunea arterială oscilantă, sunt domeniile în care se obţin cele mai rapide şi spectaculoase efecte terapeutice cu sucul de sfeclă roşie. O jumătate de pahar din această licoare, obţinută cu storcătorul electric centrifugal, duce la o scădere cu până la 20% şi la o stabilizare a valorilor tensiunii arteriale, efecte observabile la doar 30-60 de minute după ingerare.

Aceste elemente au fost demonstrate prin studii făcute pe pacienţi umani, la mai multe spitale universitare din lume. Ca urmare, în 2010, Societatea Americană de Cardiologie a introdus consumul regulat al sfeclei roşii printre recomandările sale pentru prevenirea şi tratarea hipertensiunii arteriale.

Afecţiunile vaselor de sânge. Pigmenţii care dau culoarea specifică sfeclei roşii au, între altele, un efect extraordinar pentru menţinerea sănătăţii şi a elasticităţii vaselor de sânge, în special a venelor. Ca atare, persoanelor predispuse genetic (care au avut antecedente în familie) spre varice le este recomandat consumul sistematic de sfeclă roşie, care previne pierderea elasticităţii vaselor de sânge şi formarea dilataţiilor şi stazelor venoase.

Citește mai mult despre cum poți folosi sfecla pentru diferite tratamente naturiste

Data articol: 28/01/2016