Viitoarele mamici au o multime de intrebari despre miscarile bebelusului in sarcina. Chiar daca fatul se misca inca din primele luni de sarcina, fiind prea mic, el nu se simte. De aceea multe mamici sunt ingrijorate in legatura cu miscarile bebesului.
Iata 3 intrebari despre miscarile bebelusului in sarcina si raspunsurile oferite de medici.
-
Am 20 de saptamani, sunt la prima sarcina si nu sunt sigura ca imi simt bebelusului. Ar trebui sa fiu ingrijorata?
Raspunsul este NU. Este greu pentru o mamica sa nu fie ingrijorata ca nu-si simte bebelusului, insa la prima sarcina miscarile fatului pot fi resimtite abia intre saptamanile 18 si 24. Sunt multe lucruri care influenteaza modul in care vei simti miscarile bebelusului:
– greutatea
– localizarea placentei (plancenta anterioara, in fata uterului, impiedica resimtirea miscarilor bebelusului).
– a cata sarcina este. Daca ai mai trait aceasta experienta, vei putea sa simti mai usor miscarile bebelusului si sa le recunosti.
Senzatia este descrisa diferit de femei. In timp ce unele spun ca au simti ca si cand ar avea bule in burtica, altele au spus ca simteau fluturasi in uter.
Daca esti, totusi, ingrijorata in legatura cu acest aspect, cere sfatul medicului care urmareste sarcina.
Citeste si: Ce invata bebelusii inca din burta mamei
-
Cand va simti si partenerul miscarile bebelusului?
Daca unei mamici ii ia 24 de saptamani sa-si simta bebelusului, pentru tatici s-ar putea sa dureze si mai mult. In medie, intre 28 si 32 de saptamani. Cam atunci simt si taticii miscarile fatului, caci acesta trebuie sa fie suficient de mare astfel incat sa se poata simti si din exterior. Ia in calcul si faptul ca bebelusilor le place sa se joace, asa ca trebuie sa ai rabdare.
-
Bebelusul meu se misca non stop. E normal?
Fiecare bebelus este diferit. Daca unii sunt mai linistiti, altii sunt foarte activi. Atat timp cat copilul se misca cat sa se incadreze in parametrii optimi, n-ar trebui sa fii ingrijorata daca ii depaseste. Nu te sfii sa vorbesti cu medicul care iti urmareste sarcina daca te ingrijoreaza acest aspect.
Mai trebuie spus faptul ca nu exista o legatura directa intre activitatea intrauterina si cea extrauterina. Un copil activ in pantece poate fi linistit dupa nastere si invers.
Sursa: Pregnancy.about.com
Imagine de Tawny van Breda de la Pixabay
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta