Cofeina in timpul alaptarii: Multi dintre noi se bucura de o ceasca de cafea sau ceai in timpul diminetii, mai ales ca sunt persoane care nu se pot “activa” fara “licoarea magica”.
Insa, mamele care alapteaza pot bea cafea? Aflati raspunsul in continuare.
Cata cofeina ajunge in laptele matern?
Vei auzi cu siguranta mai multe sfaturi de la prieteni: ca e bine, ca nu e bine sa nu bei cafea. Este adevarat ca unele subtante pe care le consumi ajung in laptele matern, asa ca ar trebui sa fii precauta.
Specialistii spun ca 1% din cantitatea de cofeina ingerata ajunge in laptele matern. In functie de cat de multa cafea bei, vei sti cat ajunge si la bebe.
Citeste si: Pozitii alaptare. Cum se face atasarea corecta la san
Cand ajunge cofeina in lapte si cand este eliminata?
Cofeina ingerata ajunge in lapte la aproximativ o ora dupa ce a fost bauta. Nu conteaza daca trece mai mult de o ora pana iti alaptezi din nou copilul, cofeina va persista. Unui adult nefumator ii trebuie in jur de 12 ore sa elimine cofeina din corp. Un bebelus are nevoie, insa, de 160 de ore (chiar mai mult daca este prematur), pentru a o elimina din organism. De aceea, este foarte posibil ca nivelul de cofeina sa creasca in organismul bebelusului, pentru ca el nu o elimina rapid. Dupa varsta de 3-4 luni, bebelusii elimina la fel de repede cofeina din corp, precum adultii.
Este de preferat sa eviti consumul de cofeina in cazul in care ai un nou nascut sau un bebelus nascut prematur. Dupa varsta de 3-4 luni, mamicile pot consuma cafea moderat, 1-2 cesti pe zi, nu inainte, insa, de a se consulta cu medicul. Acesta ii stie cel mai bine istoricul medical si ii poate recomanda doza optima.
Te mai poate interesa si: Plante medicinale interzise mamicilor care alapteaza
Sursa: Bellybelly.com
Imagine de sam moody de la Pixabay