Expertul in nutritie si autor al cartii ‘Tú eres tu medicina’ (Tu esti medicamentul tau), Ata Pouramini, ofera cateva sfaturi fundamentale pentru a nu se neglija alimentatia in timpul verii.
Ce se mananca in concediu?
In timpul vacantei este mai probabil sa nu se manance acasa, ceea ce ingreuneaza mentinerea unei diete sanatoase. Pentru astfel de situatii, Ata Pouramini stabileste un meniu ideal.
Pentru felul intai, sugereaza o salata de ‘frunze’ verzi, care invioreaza, hidrateaza, aduce minerale si vitamine si nu ingrasa. La felul doi, si mai ales daca vacanta se desfasoara la plaja, expertul recomanda sardele, ansoa si macrou. Acest tip de peste, bogat in omega-3, este benefic pentru sistemul nervos si pentru odihna, facilitand un somn mai bun. Iar ca desert, in loc de inghetata sau prajitura, Ata Pouramini opteaza pentru cateva bucati de ananas. Acesta este un aliment diuretic care ajuta la prevenirea retentiei de lichide, o problema ce se agraveaza pe timpul verii si mai ales in cazul femeilor.
Ce se poate ciuguli intre mese?
Pentru a se evita aperitivele mai putin sanatoase ori cu un inalt continut de grasimi, se recomanda ca totdeauna sa fie la indemana o banana. Bananele au hidrati de carbon si zahar natural care dau un spor de energie. in plus, nivelurile inalte de potasiu ajuta la reglarea nivelurilor de apa din organism si la evitarea deshidratarii.
Semintele de floarea-soarelui constituie alta optiune pentru a ‘ciuguli’ ceva intre mese. Sunt bogate in vitamina E, care functioneaza ca un puternic antibacterian si antiviral, intarind sistemul imunitar. in plus, este antioxidant, ceea ce ajuta in lupta impotriva imbatranirii.
Citeste continuarea pe CAPLIMPEDE.RO.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025