Departe de mine credința că am găsit rețeta pentru ieșirea din singurătate. Totuși, dacă ești în situația în care ți-ai dori un partener de cuplu și el (sau ea) nu sunt la îndemână sunt acțiuni care te pot apropia de ceea ce își dorești.
O să încep cu lucrul de evitat. Deseori, atunci când suntem în căutarea unui partener începem de la întrebarea „ce vor bărbații?” sau, după caz, „ce vor femeile?”. Și eu aud întrebarea, destul de des, în cabinet. Ei bine, putem afla ce vor. Există nenumărare studii, unele documentate și organizate pe baze științifice. Dar întrebarea este, ne pasă? Și dacă da, la ce ne folosește?
Eu cred că studiile cu pricina sunt interesante. Suprind tendințe, înclinații și stereotipuri. Pot înțelege care sunt clișeele pe baza cărora media vede relația de cuplu și tabăra adversă. Intelectual și cultural văd rostul. Dar dacă eu, un om concret, real îmi caut rostul într-un cuplu, la ce îmi folosește practic? Ei bine, de cele mai multe ori, îmi folosește la descurajare. De ce? Pentru că noi, oamenii (indiferent de sex) atunci când suntem în căutarea unui partener, suntem și vulnerabili. Mai înclinați adică să ne vedem defectele și timorați de posibilitatea respingerii. Atunci când ești în căutarea unui partener, e important să înțelegi că oamenii (indiferent de sex) sunt în egală măsură și similari și unici. Un studiu lucrează cu similaritățile. Dar asta nu înseamnă că prin lume nu umblă oameni cu alte gânduri, dorințe sau tipare decât cele pe care studiul le reflectă. Până la urmă, oricare dintre noi are nevoie de un unic partener de cuplu.
Citeste continuarea: 1 2