Morcovii sunt mai mult decat un ingredient gustos pentru supa, salate si sucuri. Sunt excelenti pentru sanatatea generala a organismului si in special pentru piele, ochi, dinti si sistemul digestiv.
Iata 10 motive sa mananci mai multi morcovi.
-
Beta caroten
Morcovii sunt o sursa bogata de beta caroten, un antioxidant puternic care, printre altele, poate fi convertit in vitamina A care ajuta corpul in mentinerea sanatatii pielii.
-
Digestie
Morcovul creste cantitatea de saliva si suplimenteaza cantitatea de minerale esentiale, vitamine si enzime care ajuta digestia. Prin consumul regulat de morcovi poti preveni ulcerul gastric si alte boli ale aparatului digestiv.
-
Elemente alcaline
Morcovii sunt bogati in elemente alcaline care purifica si revitalizeaza sangele si in acelasi timp echilibreaza raportul acid/alcalin din organism.
-
Potasiu
Morcovii contin potasiu care ajuta la mentinerea nivelului de sodiu din organism, ceea ce are ca efect reglarea tensiunii arteriale.
-
Sanatatea dintilor
Morcovii distrug germenii periculosi din gura si, astfel, previn carierea dintilor.
Citeste continuarea: 1 2