Prima impresie: Ce sa faci ca sa te placa ceilalti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Prima impresie: Ce sa faci ca sa te placa ceilalti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Prima impresie: Ce sa faci ca sa te placa ceilalti

Nu dureaza mai mult de 100 de milisecunde pentru ca o persoana sa-si faca o parere pozitiva sau negativa despre un semen al sau pe care l-a cunoscut pe loc. Intr-un timp atat de scurt totul conteaza: hainele pe care le porti sau ceea ce faci cu mainile. Potrivit lui Marc Salem, specialist in comunicare nonverbala, a fi placut inseamna a fi perceput drept accesibil. Iata ce trebuie sa faci daca vrei sa storci tot ce se poate in cele 100 de milisecunde, indiferent ca este vorba despre o intalnire amoroasa sau de un interviu pentru un loc de munca.

 

1. Ingrijeste-ti unghiile

Probabil ca stiai deja ca ar trebui sa te speli pe dinti si sa-ti aranjezi barba inainte de a merge la o intalnire, fie ea amoroasa sau de afaceri. Insa unghiile sunt, deseori, trecute cu vederea insa, surprinzator, pot juca un rol foarte important. Arata cand de multa atentie acorzi ingrijirii aspectului fizic. Iar atunci cand esti ca scos din cutie esti acceptat cu usurinta de cei din jur.

 

 

2. Foloseste suficient parfum

Oamenii te vor place mai mult daca mirosi frumos, insa nu si daca exagerezi cu parfumul. Un studiu realizat de catre Universitatea Northwestern a scos la iveala faptul ca oamenii au plac mai mult oamenii acompaniati de o aroma placuta, insa numai daca nu erau constienti de acest miros. Asa ca data viitoare cand te dai cu apa de colognie nu folosi mai mult de doua pufuri. Subtilitatea este cheia aici pentru ca iti doreste ca o persoana sa te placa nu sa te adulmece.

 

 

3. Nu-ti acoperi ochii

Vrei sa pari abordabil si nu ca un angajat al serviciilor speciale. Iar daca iti acoperi fata nu faci decat sa creezi o bariera intre tine si cealalta persoana si sa fii perceput ca distant. Asa ca renunta la ochelarii de soare pe care aveai da gand sa-i porti. Sau macar scoate-i atunci cand intalnesti persoane noi.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/11/2014