Mamele care abuzeaza de alimente prajite, cum ar fi chips-uri, omleta sau pui prajit, au aproape de doua ori mai multe sanse de a suferi de diabet gestational.
Diabetul gestational apare la unele femei in timpul sarcinii si, de obicei, se remite spontan dupa nastere. Daca este lasat netratat, exista un risc ridicat de nastere prematura sau nasterea unui copil cu greutate corporala mare, scrie Imaginea.info.
In cazurile cele mai grave, copilul a murit la scurt timp dupa nastere. Boala apare de obicei in ultimul trimestru. Simptomele includ sete, urinare frecventa si oboseala. Diabetul gestational este tratat prin dieta sau regim alimentar special pentru scaderea nivelului de zahar din sange. Femeile cu diabet gestational ar trebui sa nasca prin cezariana, recomanda medicii.
Descoperirea s-a facut intr-un nou studiu la Universitatea Harvard, care a durat 10 ani si la care au luat parte 15.027 de femei gravide. Participantele au raspuns la intrebarile cu privire la dieta lor si stilul de viata, inclusiv daca au fumat, cat de des au mancat alimente prajite, carne, fructe, legume si cate lichide au baut, in special apa, de la o zi la alta.
Femeile insarcinate care consuma alimente prajite de sapte ori pe saptamana, risca cu 88% mai mult sa dezvolte diabet gestational decat cele care mananca friptura o data pe saptamana. Alimentele prajite luate de 4-6 ori pe saptamana cresc riscul de diabet cu 16%. De asemenea, boala poate sa apara la femeile gravide, mai in varsta de 25 ani, cu exces de greutate si un istoric familial de diabet zaharat.
Citeste mai mult pe www.imaginea.info.