5 obiceiuri zilnice care iti ruineaza memoria - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 obiceiuri zilnice care iti ruineaza memoria

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 5 obiceiuri zilnice care iti ruineaza memoria
obiceiuri care ruineaza memoria - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pieces-of-the-puzzle-592798_1920

Din pacate, exista o multime de boli care afecteaza iremediabil memoria. Iar unele din aceste boli sunt incurajate de cateva obiceiuri pe care oamenii le fac zi de zi.

Iata 5 obiceiuri zilnice care iti ruineaza memoria. Tu le ai?

1. Consumul de alcool

Alcoolul este o arma cu doua taisuri. Unele studii spun ca un consum moderat de alcool protejeaza creierul de dementa. Totusi, consumul excesiv de alcool il afecteaza iremediabil. De altfel, dupa o noapte de betie, se simte imediat cat de greu functioneaza creierul, fiind afectate capacitatile cognitive si de memorie.

2. Fortarea limitelor

Sunt momente in care, pur si simplu, trebuie sa te odihnesti. Daca atunci cand esti bolnav tragi de tine, nu doar ca iti epuizezi corpul, ci si creierul.

3. Somnul cu capul sub perna

Sunt oameni care obisnuiesc sa doarma cu capul sub perna sau sub patura. Oricat de confortabil ar fi somnul “la adapost”, acest obicei reduce nivelul de oxigen care ajunge la creier si creste nivelul de dioxid de carbon. Creierul are nevoie mare de oxigen, inclusiv atunci cand dormi.

4. Diete nesanatoase

In goana dupa un trup de invidiat, atat doamnele, cat si domnii, pot tine diete care sa le afecteze creierul. Alimentatia fara carbohidrati poate dauna sanatatii creierului, dupa cum si mancarurile prea grase diminueaza capacitatile cognitive. Cel mai bine este sa ai o alimentatie echilibrata, cu cat mai putine alimente procesate.

5. Fumat

Fumatul dauneaga grav sanatatii. Asta stim cu totii. Ceea ce nu stiai, poate, este faptul ca fumatul dubleaza riscul de a dezvolta Alzheimer.

 

Sursa: Positivemed.com

Imagine de Hans Braxmeier de la Pixabay

Data articol: 15/05/2020