De ce plange bebelusul meu? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce plange bebelusul meu?

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » De ce plange bebelusul meu?

Te trezesti noaptea si te uiti nedumerit in patut  si nu intelegi de ce copilasul tau plange?

 

Ei bine, bebelusii plang atunci cand au un motiv. Neputand vorbi, ei incearca sa ne transmita mesaje prin intermediul plansului.

 

 

 

Am colici!

Colicile pot fi determinate de o durere de stomac sau de temperamentul sugarului. Copilasii care sufera de colici plang de obicei mai mult de 3 ore pe zi, insa acest lucru nu este valabil la toti bebelusii.  Conform unor studii medicale, sugarii cu colici sunt mai receptivi si mai sensibili la factorii din mediul inconjurator, fapt ce ii determina sa planga mai mult decat deobicei. In acest caz bebelusii pot plange in reprize, dar si continuu pentru o perioada mai lunga de timp, iar atunci cand acest lucru se intampla, burtica lor se baloneaza si  devine mai tare, ceea ce le creste si mai mult disconfortul.

 

 

Imi este foame!

Foamea este una dintre cele mai frecvente motive pentru care micutul bebelus plange. Cum nu poate cere, bebelusul isi anunta parintii de faptul ca ii este foame prin intermediul plansului. Asadar, daca veti observa ca micutul tau plange, poti incerca sa il alaptezi sau sa ii dai biberonul.

 

 

 

Vreau sa dorm!

Atunci cand bebelusul a stat treaz cateva ore si apoi incepe sa planga este clar semnul ca isi doreste sa doarma. In acest caz, veti incerca sa il culcati, insa exista unii bebelusi care, atunci cand le este somn, in loc sa doarma se agita mai tare si incep sa planga cu putere. De aceea se recomandat ca parintii sa observe orele de somn al micutului lor si ca, in momentul apropierii orei de odihna, sa il culce. In cazul in care copilasul nu doreste sa doarma, se recomanda sa il balansati, sa ii cantati un cantecel,  sa il plimbati cu caruciorul, sa ii mangaiati usor burtica sau sa ii puneti suzeta in gurita.

 

 

 
Am scutecul murdar!

Un alt motiv pentru care bebelusul ar putea sa planga este in momentul in care el trebuie sa fie schimbat. Exista totusi unii bebelusi care pot tolera sa aiba scutecul murdar timp de cateva ore si de aceea nu trebuie sa va bazati pe plansul acestuia. Schimbatul scutecului la momentul potrivit este importanta deoarece in caz contrar, funduletul bebelusului poate sa se inroseasca si sa se irite, cauzand un alt motiv de plans.

 

 

 

 

Imi apar dintisorii!

Aparitia dintilor poate fi dureroasa si de aceea unii bebelusi plang mai mult in aceasta perioada.  Astfel daca observati ca bebelusul plange si nu este din cauza foamei sau a somnului, puteti incerca sa ii atingeti gingiile si sa vedeti daca nu ii apar cumva dintisorii. In general , primul dinte apare la 4-7 luni, dar sunt si unele cazuri în care bebelusului ii apare mai devreme primul dintisor.

 

Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente cauze pentru care bebelusul vostru ar putea sa planga. Important este sa nu le ignorati si sa incercati mereu sa descifrati mesajul trimis de micutul vostru.

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 08/12/2013