Cand vrei sa slabesti sau decizi sa te hranesti mai sanatos, o mare parte dintre mancarurile si bauturile preferate ajung pe „lista neagra“ de alimente pe care sa le ocolesti. Totusi, nu toate sunt daunatoare sau, desi ingrasa, pot fi benefice pentru sanatate daca sunt consumate cu moderatie. Iata ce spun nutritionistii despre alimentele „interzise“ si de ce nu e bine sa le alungi complet din meniu.
Berea
Vestea buna este ca alcoolul din bere te protejeaza impotriva afectiunilor cardiace, dar asta doar in cazul in care consumi aceasta licoare cu moderatie. De asemenea, in cantitati mici, alcoolul impiedica pierderile de masa osoasa specifice inaintarii in varsta. Putini stiu ca berea contine siliciu, un mineral important pentru dezvoltarea si densitatea oaselor. De remarcat este faptul ca berea light este mai bogata in siliciu.
Ciocolata
Aceasta contine calorii, dar si multi antioxidanti numiti flavonoide, care iti pot proteja corpul de efectele devastatoare ale radicalilor liberi, asociate cu afectiunile cardiace si cu cancerul. Ciocolata amaruie are mai multe flavonoide decat alt gen de ciocolata si te face sa te simti satula mai repede. De aceea, cand ti-e pofta de dulciuri, mananca putina ciocolata amaruie, pentru ca duce mai repede la instalarea senzatiei de satietate.
Vinul
Vinul rosu reprezinta cea mai sanatoasa optiune cand vrei sa ciocnesti un pahar, deoarece contine polifenoli cu efecte antioxidante, prezenti inclusiv in pielita strugurilor (vinul rosu poate contine de sapte ori mai multi polifenoli decat cel alb). Specialistii au descoperit ca procianidinele (tipul de polifenoli care aduce cele mai multe beneficii pentru sanatatea inimii) sunt prezente in cantitati mai mari in vinuri din Sudul Frantei si din Sardinia. In mod surprinzator, persoanele din aceste regiuni par sa aiba o durata mai mare de viata decat in alte zone ale lumii!
Citeste continuarea: 1 2