Un studiu realizat pe 46 de tipuri de pateuri de către InfoCons a scos la iveală cea mai mare majoritate a acestor produse alimentare conţin între două şi 10 E-uri, doar trei dintre acestea nu conţin aditivi, scrie RomâniaTV.NET.
De asemenea, din punct de vedere al existenţei pe etichetele produselor supuse studiului a informaţiilor cu privire la valorile energetice (kcal/100 gr): 30.43 % nu au specificate aceste informatii, iar la cele care este specificat acestea variaza intre 125 – 321.
În cadrul studiului au fost analizate 46 de tipuri de pateu, achiziţionate in mod aleatoriu şi anonim de către reprezentaţii Asociaţiei Nationale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons din supermarket-urile de pe teritoriul ţării, în perioada iulie-august 2013.
Care sunt pateurile în funcţie de numărul de E-uri conţinute:
10 E-uri: Hame pate de porc, TiP pate porc, TiP pate pui;
9 E-uri: Hame pate cu ficat de gâscă, Hame pate cu ficat de raţă, Baroni pate de pui, Baroni pate de porc;
8 E-uri: Hame lifestyle fitness pate;
Descoperă pateurile din comerţ cu cele mai puţine E-uri pe RomâniaTV.NET.