Oamenii de ştiinţă au spus-o şi au repetat-o de multe ori: este indispensabil să te hidratezi corespunzător, mai ales în timpul zilelor caniculare de vară.
Apa rămâne cea mai bună soluţie, fiind totodată cea mai evidentă. Însă hrana solidă reprezintă şi ea o sursă importantă de lichide, mai ales în cazul fructelor întregi, care sunt compuse din cel puţin 85% apă. Acest procent poate să depăşească 90% în cazul perelor, al pepenilor galbeni şi al pepenilor verzi, scrie RTV.NET.
„Vedetele” verii, fructele prezintă numeroase avantaje nutriţionale. Ele sunt bogate în nutrimente esenţiale pentru buna funcţionare a organismului: vitamine, antioxidanţi, minerale şi oligoelemente.
Ele conţin şi fibre, care favorizează digestia şi încetinesc absorbţia zahărului adus în organism chiar de fructul în sine, în timp ce alte alimente bogate în zahăr sunt de obicei digerate rapid, în partea superioară a intestinului.
Află ce fructe trebuie să consumaţi pentru a vă bucura de o sănătate de fier pe RTV.NET.