Shop
Ultimele 100 de articole

Romania pe loc fruntas in top la teme pentru acasa

03 februarie 2016, , Vizualizări: ...
teme pentru acasa - scoala - lectii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Visul fiecarui elev este sa nu aiba teme pentru acasa. In New York, visul a devenit realitate, dupa ce o scoala publica a luat hotararea de a interzice temele pentru acasa la elevii din scoala primara. Profesorii incurajeaza jocul afara si mai putin studiul individual acasa. “Studiul individual si temele pentru acasa nu influenteaza direct succesul academic ulterior. In schimb, copiii nu au timp pentru alte activitati, pentru a sta alaturi de familie, ceea ce duce la frustrare si extenuare, iar, in timp, la pierderea interesului pentru scoala”, isi motiveaza decizia directorul scolii Jane Hsu.

 

Acest lucru i-a infuriat pe parinti care considera ca acum este vremea de invatat. Si daca nu invata acum, cand au memorie buna, cand vor creste s-ar putea sa fie prea tarziu. Unii dintre parinti au luat hotararea sa lucreze ei cu copiii.

 

Pentru copiii din scoala gimnaziala, insa, studiile au demonstrat ca lucrul individual si temele pentru acasa contribuie la cresterea nivelului academic.

Cat timp petrec copiii la teme? Depinde de tara in care se afla! Iata care sunt datele oferite de OECD (Organizatia pentru dezvoltare si cooperare economica), care a realizat o statistica a timpului petrecut cu temele pentru acasa ale elevilor de 15 ani din intreaga lume.

Pe primul loc se situeaza Shanghaiul, cu 13,8 ore pe saptamana. Ultimul loc este ocupat de Finlanda, cu 2,8 ore de studiu individual pe saptamana. Romania se situeaza pe locul 6 in top, cu o medie de 7,3 ore pe saptamana.

 

Iata mai jos clasamentul complet.

cat timp petrec copiii pe saptamana la teme


Copilul tau cat timp petrece facandu-si temele pentru acasa?

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu