Cand este timpul perfect pentru inca un copil? - Sfatulparintilor.ro
Shop

Cand este timpul perfect pentru inca un copil?

13 ianuarie 2016, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro-copii-sarcina-dreamstime.com

Sarcina aduce multiple modificari asupra organismului unei femei, dar si asupra psihicului ei. In comunitatile de specialitate nu s-a vorbit foarte mult despre cat timp ar trebui sa treaca intre doua sarcini, fiecare femeie avand propriile pareri cu privire la acest aspect.

 

Cercetatorii americani de la Centrul de control si prevenire a bolilor au analizat nasterile din peste 36 de state (peste 3 milioane de nasteri) si au comparat datele cu un alt studiu amplu care a urmarit distanta dintre doua sarcini ale unei femei.

 

Potrivit concluziilor acestor cercetari, o sarcina ulterioara survenita la mai putin de 18 luni de la precedenta este supusa unor riscuri mai mari de complicatii. De asemenea, un risc crescut il au si sarcinile survenite la mai mult de 60 de luni de la precedenta.

 

Facand o socoteala scurta, timpul ideal pentru conceperea unui fratior este cuprins intre 18 si 60 de luni de la nasterea anterioara. Majoritatea medicilor recomanda o perioada intre 18 si 24 de luni intre cele doua sarcini.

 

Inainte de a ramane insarcinate dupa o nastere, femeile ar trebui sa ia in calcul nu numai perioada de 6 saptamani de refacere a uterului, ci si lipsa somnului, nivelul hormonilor. De asemenea, nivelul vitaminelor si mineralelor din organismul femeii ar trebui sa se refaca complet pentru ca si bebelusul urmator sa se bucure de toate resursele mamei.

 

Inainte de conceperea unui bebelus, medicii recomanda un control amanuntit al starii de sanatate. De asemenea, un stil de viata sanatos (somn suficient, alimentatie sanatoasa, miscare si exercitii fizice) contribuie la succesul sarcinii si la dezvoltarea bebelusului in conditii optime.

 

Sursa: Pregnancy.about.com

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu