4 analize pe care sa le faci in trimestrul III - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

4 analize pe care sa le faci in trimestrul III

09 februarie 2016, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - sarcina hemoroizi

Daca esti in trimestrul al III-lea de sarcina, cel mai probabil medicul iti va recomanda sa faci cateva teste medicale. Iata care sunt acestea si de ce sunt necesare.

 

  1. Determinarea glicemiei

Intre saptamanile 24 si 28, medicul va dori sa verifice daca organismul tau foloseste corespunzator zaharul. Determinarea glicemiei este necesara pentru a verifica daca esti sau nu suspecta de diabet gestational.

 

  1. Testul hematocrit

Acest test determina procentajul globulelor rosii in sange. Un numar mic de globule rosii presupune anemie.

 

  1. Test sifilis

O femeie poate fi purtatoare de sifilis fara sa stie ai astfel sa “paseze” boala bebelusului ei. Daca testul este pozitiv, femeia poate urma tratament cu antibiotice, iar bebelusul va fi si el supus tratamentului dupa nastere. Fara ingrijire corespunzatoare, bebelusii infectati pot muri la cateva zile de la nastere, iar cei care supravietuiesc sunt supusi riscului de tulburari ale creierului, vazului, auzului, precum si riscului aparitiei unor probleme ale oaselor, pielii sau dintilor.

 

  1. RH

Factorul RH se determina in primul trimestru de sarcina, insa sunt medici care il reiau in saptamanile 26-28 pentru a-l reconfirma. Problema apare in momentul in care mama are RH negativ, iar tatal are RH pozitiv. Sansele ca bebelusul sa aiba RH pozitiv sunt destul de mari, iar acest lucru determina organismul mamei sa creeze anticorpi in timpul sarcinii. Daca organismul mamei face anticorpi, sunt puse in pericol sarcinile ulterioare. De aceea, mamele cu RH negativ vor fi vaccinate preventiv intre saptamanile 26-28. De asemenea, dupa determinarea RH-ului bebelusului, la 72 de ore de la nastere mama va primi o noua injectie care sa previna raspunsul impotriva RH-ului pozitiv. Daca se determina ca RH-ul bebelusului este negativ, nu va mai fi nevoie de a doua injectie.

 

Sursa: You & Your Baby: Pregnancy.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu