Sarcină/Alimentația gravidei

4 alimente care dau arsuri in timpul sarcinii

10 februarie 2016, , Vizualizări: ...
alimente sarcina - sfatulparintilor.ro - foter_com

Arsurile in timpul sarcinii sunt unul dintre simptomele neplacute ale “calatoriei” de aproximativ 40 de saptamani.

Pe masura ce uterul se dilata, in special dupa saptamana 20, el impinge stomacul spre diafragma, tot continutul stomacului fiind impins spre esofag. Acest lucru duce la refluxul gastric. De aceea este recomandat sa elimini alimentele care favorizeaza arsurile.

 

 

  1. Citricele

Alimente precum portocalele, grapefruit sau rosii pot genera senzatii de arsuri.

Pont: Pune rosia intr-un sandvis si nu intr-o salata. Mananca portocala dupa o masa cu cereale.

 

 

  1. Alimente grase

Alimentele grase si prajite se digera mai greu si favorizeaza astfel aparitia arsurilor.

Pont: Alege carnea slaba, produsele lactate degresate si evita sa prajesti alimentele. Prepara-le, in schimb, la cuptor.

 

 

  1. Ciocolata

Ciocolata poate contribui si ea aparitia arsurilor.

Pont: Limiteaza consumul de sosuri si creme de ciocolata. Poti manca maximum doua tablete de ciocolata, insa niciodata pe stomacul gol.

 

 

  1. Sucuri, cafea si alcool

Bauturile cofeinizate si sucurile pot genera arsuri gastrice.

Pont: Nu bea niciodata cafea sau sucuri pe stomacul gol. Cat despre alcool, mai bine nu-l consuma deloc.

 

Sursa: parents.com

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Meniu