6 experimente stiintifice pe care le poti face acasa, cu copiii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

6 experimente stiintifice pe care le poti face acasa, cu copiii

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 6 experimente stiintifice pe care le poti face acasa, cu copiii

Bucataria proprie contine o multime de lucruri care pot servi drept echipament pentru experimente stiintifice.

Iata 6 experimente stiintifice pe care le poti face acasa, cu copiii. Va veti distra de minune.

Lava

experimente stiintifice

Ai nevoie de: sare, apa, un pahar de ulei vegetal, colorant alimentar, un pahar sau un borcan inalt

Experiment: Umple paharul doua treimi cu apa. Toarna ulei in apa, acesta va pluti. Adauga colorant, apoi presara usor sare in pahar.

Explicatia stiintifica: Pentru ca uleiul este mai usor decat apa, va pluti la suprafata. Cand se adauga sarea, aceasta va atrage particulele de ulei spre fundul paharului. Cand sarea se dizolva in apa, uleiul se va duce din nou la suprafata. Colorantul ajuta ca fenomenul sa fie mai vizibil.

Te mai poate interesa: Experiment Fasolea iubita: Cum a crescut fasolea careia i s-a spus zilnic “te iubesc” si “cred in tine” (foto)

Curcubeu

experimente stiintifice

Ai nevoie de: un recipient cu apa, un spot de lumina, o oglinda, o foaie alba de hartie

Experiment: Umple recipientul cu apa si pune oglinda pe fundul lui. Indreapta spotul de lumina catre oglinda. Asigura-te ca aceasta se va reflecta pe foaia de hartie. Daca experimentul este realizat corect, curcubeul va aparea pe foaia de hartie.

Explicatia stiintifica: Cand trece prin apa, spotul de lumina se va „desparti” in culorile componente, iar acestea vor fi reflectate precum un curcubeu pe foaia de hartie.

Vulcanul

experimente stiintifice

Ai nevoie de: o tava, un recipient de plastic, nisip, colorant alimentar, otet, bicarbonat de sodiu

Experiment: Foloseste nisip pentru a forma „vulcanul” in jurul recipientului din plastic. Pentru a face vulcanul sa erupa, toarna doua linguri de bicarbonat de sodiu in sticla, adauga un sfert de pahar de apa calduta. Adauga colorant, iar la final toarna un sfert de pahar de otet.

Explicatia stiintifica: Cand bicarbonatul intra in contact cu otetul are loc o reactie chimica violenta, care duce la emisia de apa, sare si bioxid de carbon.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/12/2021