Artrita nu poate fi vindecată de către alimente, însă pot scădea intensitatea durerii. Învaţă cum să creezi o dietă pentru artrită şi descoperă care sunt cele 7 alimente care nu doar că îţi uşurează durerea de la încheieturi, dar te şi ajută să slăbeşti. Este adevărat că persoanele care suferă de artrită sunt obişnuite cu durerile, însă o simplă schimbare a dietei le poate uşura suferinţa. Alimentele nu sunt panacee, însă unele dintre ele te pot ajuta să ai încheieturi mai sănătoase şi te scapă şi de kilogramele în plus. Şi, pentru fiecare, jumătate de kilogram în plus, înseamnă o presiune de 4 kg pe încheieturi.
Peştele gras, alunele, nucile ajută împotriva durerilor cauzate de artrită
Peştele gras – somonul, heringul, sardinele – dar şi alte alimente care conţin omega 3, precum alunele, soia, semninţele de dovleac, uleiul de canola, împiedică dezvoltarea inflamaţiei. Peştii graşi au şi vitamina D care previne inflamarea şi durerea.
Consumă 2 pahare pe zi de lapte degresat în zilele în care nu mănânci alimente care au omega 3 pentru un surplus de vitamina D. Şi petrece 10-15 minute în soare, lumina lui impulsionează organismul să producă vitamina D.
Durerea produsă de artrită este uşurată de uleiul de măsline extra virgin
Uleiul de măsline conţine olecantal, un antioxidant care blochează enzimele implicate în inflamaţii. Potrivit unui studiu realizat de către Monnell Chemical Senses Center din Philadelphia s-a descoperit că 3 liguri de ulei echivalează cu 10% dintr-o doză de ibuprofen. La prima vedere nu pare mult, dar micile schimbări pot aduce beneficii mari. Atenţie însă, uleiul de măsline este bogat în calorii aşa că nu trebuie să exagerezi. O lingură pe zi, în salate, pe pâine sau pe legume este cantitatea optimă pentru o dietă pentru artrită.