Substante chimice periculoase pentru familia ta, pe care le ai tot timpul in casa
De cate ori pornesti televizorul sau computerul auzi si citesti cate o noua avertizare in legatura cu substantele chimice periculoase pe care le ai in casa fara ca macar sa stii de ele? Sunt peste tot in jurul nostru, de unele trebuie sa ne ferim in totalitate, cu altele trebuie sa fim atenti la manevrare intrucat reprezinta un real pericol pentru noi si pentru copiii nostri.
Substante chimice periculoase in bucatarie
Multe dintre produsele si ustensilele pe care orice gospodina le are in bucatarie au in compozitia lor diverse substante chimice care nu fac deloc bine organismului uman. De la caserolele de plastic, pana la conserva de bulion, toate pot pune viata in pericol daca nu sunt manevrate corespunzator. In ultimii ani s-a tot batut moneda in cazul BPA (bisfenol A), o substanta chimica aflata in compozitia mai multor produse, foarte periculoasa pentru sanatate.
“Cand o substanta chimica este pusa in legatura directa cu anumite boli, companiile care realizeaza produsele aleg sa inlocuiasca respectiva substanta cu altceva. Dar asta nu inseamna ca substitutul este neaparat sanatos. Doar ca nu se stie de el, iar pana se va gasi o noua legatura vor trece ceva ani. Multe dintre substantele chimice de care vorbesc afecteaza sistemul endocrin, la fel ca si BPA.
Asta inseamna ca se modifica productia de estrogen, testosteron, sau hormoni tiroidieni, foarte importanti pentru buna functionare a organismului”, spune dr. Tracey Woodruff, profesor asociat de obstetrica si ginecologie, directorul programului pentru sanatatea reproducerii de la Universitatea din California, San Francisco. Este aproape imposibil sa elimi total substante chimice precum BPA din casa ta, dar poti sa utilizezi cat de putin posibil produsele care le contin.
Cele mai periculoase 11 substante chimice. Iti dau peste cap hormonii! Fereste-te de ele!
Iata cateva sfaturi oferite de r. Woodruff:
– nu introduce recipiente din plastic in cuptorul cu microunde. Acest lucru poate produce modificari ale structurii chimice a recipientului respectiv, iar compusii periculosi sa intre in mancare.
– evitati alimentele conservate in cutii. Indreptati-va atentia catre fructele sau legumele congelate sau catre alimentele sau sosurile conservate in recipiente de sticla.
– folositi recipientele din otel inoxidabil fara nimic din plastic pentru a pastra apa.
– aruncati recipientele din plastic care sunt zgariate.
Citeste continuarea: 1 2
3 ZODII au SUCCES financiar în săptămâna 21 – 27 aprilie 2025
4 ZODII intră într-o ERĂ mai liniștită în a doua jumătate a anului 2025