Retele de socializare: Cum influenteaza acestea creierul - Sfatulparintilor.ro
Shop

Retele de socializare: Cum influenteaza acestea creierul

22 iulie 2014, , Vizualizări: ...
Sfatulparintilor.ro - Cum influenteaza retelele de socializare creierul

Suntem prea ocupati sa mai avem prieteni in lumea reala, asa ca ne inconjuram de amici virtuali pe retelele de socializare. Pe unii dintre acestia nu ajungem sa-i cunoastem vreodata „face to face”. Cu toate acestea facem parte din acelasi spatiu virtual. Omul este un animal social, insa incet-incet se transforma intr-un animal social virtual. Oamenii de stiinta au inceput sa studieze efectele pe care le au retelele de socializare asupra creierului. Asa se face ca un grup de cercetatori din Marea Britanie au ajuns la concluzia ca exista o legatura stransa intre numarul de prieteni de pe retelele de socializare si cantitatea de materie cenusie dintr-o regiune particulara a creierului.

 

 

Multi prieteni  in retelele de socializare, multi prieteni si in viata reala?

Oamenii de stiinta de la University College London au descoperit de asemenea ca o persoana care are multi prieteni pe retelele de socializare va avea la fel de multi si in viata reala. Insa ei au tinut sa sublinieze ca aceasta descoperire arata o asociere intre cele doua si nu o legatura de tipul cauza-efect. Se pune astfel intrebarea: sunt oamenii cu mai multa materie cenusie mai activi pe online si offline sau creierul sufera modificari ca rezultat al implicarii mai active in retele de socializare?

Geraint Rees, doctor si cercetator la University College London a declarat ca din actualele informatii nu se poate trage concluzia ca persoanele care au nenumarati prieteni au creierul mai dezvoltat sau ca persoanele care sunt active online au mai multi prieteni.

 

Facebook are mai mult de 750 de milioane de utilizatori pe intreg globul. Acest site le permite oamenilor sa pastreze legaturi online cu reteaua de prieteni, iar marimea acestora variaza considerabil de la individ la individ. In timp ce sunt persoane care au o mana de amici, altii au sute sau chiar sute de mii de prieteni.

 

Este totusi neclara legatura dintre numarul de amici in cyberspace si cel in viata de zi cu zi. De altfel, daca pe retelele de socializare pot avea prieteni cu caractere distincte in viata reala, pritenii au in general caractere asemanatoare.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comentarii (6)

 1. anuta22 spune:

  Sunt bune cred eu concluziile studiului.

 2. claudia79 spune:

  INTERESANTE SFATURI DEMNE DE URMAT MULTUMIM

 3. claudia79 spune:

  IN VIATA REALA ESTE GREU SA AI PRIETENII TOTI ISI VAD DE VIATA LOR;UNI NU RASPUND NICI LA TELEFON

 4. asminasmin spune:

  bun articol

 5. claudia79 spune:

  super articol va multumesc

 6. 27ralu spune:

  Nu am o parere buna despre facebook si nici nu ma intereseaza.nu am incredere in persoanele de pe astfel de site-uri.nu cred ca poti sa iti faci prieteni adevarati in asemenea mod.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu