Hemoroizi. Simptome, solutii de vindecare. Ce alimente sa mananci si ce sa eviti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Hemoroizi. Simptome, solutii de vindecare. Ce alimente sa mananci si ce sa eviti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Hemoroizi. Simptome, solutii de vindecare. Ce alimente sa mananci si ce sa eviti
hemoroizi - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - hemorrhoids-2790200_1920

Ai hemoroizi? Nu trebuie sa iti faci griji, insa nici sa te culci pe o ureche nu e in regula. Hemoroizii sunt o problema de sanatate de serioasa, chiar daca nu pune viata in pericol.

Sunt durerosi, creeaza o senzatie de disconfort. Iata un ghid complet despre hemoroizi care te va ajuta sa intelegi mai bine care este cauza aparitie lor, care sunt simptomele, cum se pot vindeca si ce ar trebui sa contina si mai ales, sa NU contina dieta impotriva hemoroizilor.

Hemoroizi. Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii sunt dilatatii venoase, care apar in interiorul canalului anal, prin dilatarea unor mici pernite venoase in contextul constipatiei, a mostenirii familiale sau a statului prelungit pe sezut.

Hemoroizii sunt una dintre cele comune cauze ale sangerarii rectale. Sunt rereori periculosi si, de obicei, se curata in cateva saptamani. Insa ar trebui sa mergi la medicul de familie pentru a fi sigur ca nu este vreo alta problema de sanatate.

Hemoroizi interni si externi

Hemoroizii interni se afla mult in interiorul rectului si, de obicei, nu vezi sau simti. Nu dor pentru ca nu exista terminatii nervoase in apropierea lor. Sangerarea poate fi singurul semn din partea lor.

Hemoroizii externi se gasesc sub pielea din jurul anusului unde sunt terminatii nervoase, asa ca vei simti dureri si te vei confrunta si cu sangerari.

Uneori, hemoroizii se dilata foarte mult si ajung in afara sfincterului anal. Atunci i-ai putea vedea si, de fiecare data cand ai scaun, te va durea. Dupa o perioada acestia vor reveni singuri la normal.

Alteori, se poate forma un cheag de sange in interiorul unei vene hemoroidale – tromboza hemoroidala. Zona afectata va fi dureroasa si, in acelasi timp, vei avea o senzatie de mancarime.

Daca vrei sa stii ce se ascunde in spatele apartiei hemoroizilor, citeste Cauzele spirituale ale bolilor.

Hemoroizi: Cauza aparitiei

In cazul unor persoane, hemoroizii pot fi cauzati de factorii genetici. Daca parintii lor au avut atunci si ei se vor confrunta cu aceeasi problema.

Si o crestere a presiunii in zona rectala poate afecta fluxul sanguin, ceea ce are ca efect umflarea venelor. Acest lucru se intampla in cazul unui surplus in greutate, cand o persoana este obeza sau insarcinata. De asemenea, vinovati pentru aparitia hemoroizilor pot fi:

– fortarile in timpul scaunelor;

– in momentele in care ai de facut o munca fizica solicitanta (ca de exemplu sa incerci sa ridici foarte greu).

Totodata, persoanele care stau in picioare sau pe scaun pentru perioade lungi de timp sunt supuse riscului de a se confrunta cu hemoroizi.

De asemenea, hemoroizii pot aparea in urma unei constipatii sau, dimpotriva, diaree. Tusitul, stranutul si vomitatul ii pot inrautati.

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie:
Data articol: 19/09/2021