Ce spune pielea fetei despre sanatatea ta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce spune pielea fetei despre sanatatea ta

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ce spune pielea fetei despre sanatatea ta
Ce spune pielea fetei

“Harta fetei” este o veche tehnica practicata in medicina Ayurvedica. Ea ajuta la conectarea punctelor fetei cu un organ al corpului, astfel incat sa poti trata la interior, ca sa arati bine la exterior.

Iata 9 zone ale fetei care te pot avertiza cu privire la sanatatea ta.

Pete pe frunte

Probleme: vezica biliara, ficatul

Potrivit medicinei Ayurvedice, fruntea relationeaza cu sistemul nervos si cu sistemul digestiv. Stresul poate duce la o stagnare a organelor interne, iar asta se va vedea in aparitia unor pete pe frunte. Incearca sa reduci cantitatatea de alimente procesate si grasimi din dieta, indreapta-te spre meditatii si yoga astfel incat sa tii stresul sub control.

Riduri intre sprancene

Probleme: reprimarea emotiilor in ficat/splina

Grijile fac riduri, iar reprimarea emotiilor duce la aparitia unui sant vertical intre sprancene. Daca ridul este mai aproape de partea dreapta, acest lucru inseamna furii si emotii reprimate care afecteaza ficatul. Daca ridul este spre spartea sanga, emotile sunt reprimate in splina.

Citeste si: Beneficiile baii cu sare in tratarea bolilor

Ochii

Probleme: probleme la incheieturi, intestine si tiroida

Un iris mic indica probleme cu incheieturile. Un iris albicios indica o degenerare a incheieturilor. Un iris cu puncte indica o slaba absorbtie e nutrientilor in intestine. Daca observi un inel de culoare deschisa in jurul irisului este recomandat sa reduci nivelul de zahar si sare din organism. Ochii galbeni indica o afectiune a ficatului.

Zona de sub ochi

Probleme: functionare deficitara a rinichilor

Daca zona de sub ochi este pufoasa si inflamata, este posibila o functionare deficitara a rinichilor. In acest sens este indicata cresterea aportului de apa. Specialistii Ayurveda recomanda si o crestere a condimentelor din alimentatie, precum si mestecarea temeinica (cel putin 30 de mestecari pentru o inghititura).

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 14/06/2021