Top cele mai periculoase 10 rase de caini - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Top cele mai periculoase 10 rase de caini

31 ianuarie 2016, , Vizualizări: ...
Rottweiler - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Sunt mai multi factori care trebuie luati in considerare inainte de a eticheta o rasa de caine drept periculoasa, insa specialistii in psihologie canina nu ajung la un numitor comun in ceea ce priveste aceste atribute. Tocmai de aceea, este lipsit de corectitudine sa cataloghezi pur si simplu ca periculoasa o anumita rasa canina. Cu toate acestea exista anumite rase de caini cu potential mai mare de a rani o persoana, in cazul in care animale decide sa atace. Prin urmare, in cazul raselor descrise mai jos, autorii s-au axat pe potentialul unui caine de a rani un om. Este important de amintit ca dorinta unui caine este sa ii faca placere stapanului sau. Ceea ce inseamna ca cele mai multe incidente cu caine provin dintr-un antrenament necorespunzator sau dur al celui care detine animalul.

 

Iata care sunt cele mai periculoase 10 rase de caini, in ordine inversa.

 

  1. Boxer

Boxer - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Nu este o rasa agresiva, insa din 1982 si pana in 2012, cainii acestei rase au fost implicati in accidente negative. Originar din Germania, boxerul este un patruped inteligent si receptiv, cu o fire vesela si jucausa.

 

 

 

  1. Cainele lup hibrid

caine lup hibrid - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Asa cum ii spune si numele hibridul este incrucisarea intre un caine si un lup. Din cauza trasaturilor sale genetice, aceasta rasa este foarte imprevizibila comparativ atat cu cainii, cat si cu lupii.

 

 

  1. Chow Chow

Chow Chow - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Desi par o rasa independenta si distanta, cainii Chow Chow au nevoie de atentie permanenta din partea stapanilor, daca acestia vor nu sa aiba in casa fiare, ci animale supuse. Cainii din aceasta rasa dau dovada de suspiciune fata de straini si pot fi extrem de protectivi fata de proprietari. Rasa Chow Chow este considerata a fi una cu risc ridicat, in principal din cauza celor 238 de decese cauzate intre 1979 si 1998. Chiar daca pot fi tinuti in casa, cainii au nevoie de miscare zilnica pentru a nu dezvolta agresivitate.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu