Sunt multi oameni pentru care cafeaua de dimineata este un ritual sfant. Ar renunta la multe, dar la cafea, nici vorba. Nu fac neaparat rau, sunt multe studii care recunosc meritele cafelei, insa ca oamenii sa beneficieze cu adevarat de proprietatile miraculoase ale bobului aromat treubuie sa fie atenti la cateva aspecte.
Iata 5 sfaturi ca sa-ti transformi cafeaua de dimineata intr-un adevarat elixir.
1. Bea apa
Fie ca vrei sau nu sa elimini cofeina din organism, incepe-ti ziua band apa. Bea apa inainte de a bea cafea. Ca sa-ti fie si mai usor, lasa-ti cana de apa langa pat si cum te trezesti, bea apa.
2. Renunta la aditivi
Daca obisnuiesti sa-ti bei cafeaua “imbunatatita” cu diverse substante, lapte condensat, zahar sau alte arome artificiale sub forma de prafuri, renunta. Poti in schimb sa optezi pentru lapte de migdale sau de orez (sau lapte de soia, dar cu moderatie). Daca o vrei mai dulce, adauga nectar de agave, miere sau xilitol. Daca nu ai la indemana niciuna din optiunile de mai sus, alege zaharul brun. Insa, indiferent de ce alegi, moderatia este cheia.
3. Adauga mirodenii
Pentru un plus de savoare, adauga in cafeaua ta cardamom, cuisoare, scortisoara, sau roscove Acestea au rolul de a oferi un plus de antioxidanti si de a imbunatati metabolismul.
Citeste continuarea: 1 2