De ce ar trebui sa dormi numai pe partea stanga - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

De ce ar trebui sa dormi numai pe partea stanga

16 februarie 2017, , Vizualizări: ...
pozitii somn - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Cei mai multi dintre oameni sunt constienti de importanta pe care o are somnul in mentinerea sanatatii fizice si mentale. Ceea ce nu multa lume cunoaste este faptul ca pozitia in care te odihnesti este la fel de importanta ca si durata somnului.

Pozitia in care dormi are o influenta covarsitoare asupra sanatatii in general, ajuta la mentinerea aspectului tanar al pielii si imbunatateste digestia.

 

Pe ce parte ar trebui sa dormi

Sunt opt pozitii in care poti dormi si toate iti pot influenta sanatatea. Somnul pe partea stanga poate imbunatati starea de sanatatea si chiar salva vieti.

Odihna pe spate poate cauza dificultati de respiratie si este chiar periculoasa pentru suferinzii de astm ori pentru cei care se confrunta cu apnee, in vreme ce dormitul pe dreapta duce la inrautatirea problemelor digestive.

 

 

Beneficiile dormitului pe partea stanga

Cercetarile au demonstrat ca somnul pe partea stanga poate usura arsurile gastrice, iar in cazul femeilor insarcinate imbunatateste circulatia sangelui catre inima. Medicina traditionala orientala (Ayurvedica) ca si medicina alternativa indiana recomanda aceeasi pozitie de somn.

Partea stanga a corpului este partea dominanta a sistemului limfatic si in timp ce dormi pe aceasta parte corpul are mai mult timp pentru filtrarea si eliminarea toxinelor.

In schimb, atunci cand te odihnesti pe partea dreapta, sistemul limfatic se incetineste ceea ce are ca efect acumularea de toxine in corp si, prin urmare, creste riscul de boli mortale. Atunci cand sistemul limfatic nu functioneaza la capacitate maxima, devine incapabil sa filtreze toxinele, ori sa mentina circulatia corespunzatoare a fluidului limfatic prin organism.

Odata ce te vei obsinui sa dormi pe partea stanga vei observa cum organismul isi imbunatateste eficienta in ceea ce priveste eliminarea toxinelor. Totodata, aceasta pozitie imbunatateste functionarea sistemului digestiv ceea ce inseamna ca organimsul va extrage mai repede nutrientii necesari si va elimina toxinele.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu