5 pasi simpli sa rezolvi situatiile conflictuale - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

5 pasi simpli sa rezolvi situatiile conflictuale

16 februarie 2017, , Vizualizări: ...
conflict -sfatulparintilor.ro - foter_com

O relatie presupune doi oameni, doua personalitati diferite, doua temperamente diferite. Tocmai de aceea este posibila aparitia unor dezacorduri care, daca nu sunt gestionate corespunzator pot duce la situatii conflictuale.

Iata 5 pasi simpli sa rezolvi situatiile conflictuale, indiferent de persoana cu care esti in conflict (sotul, copilul, colegul etc.).

 

  1. Fa o pauza

Stii de tehnica sa numeri pana la 10, nu? De cate ori o practici? Aceasta numaratoare iti permite sa eviti o reactie care poate inrautati situatia. Pleaca din locul respectiv, linisteste-te si asteapta sa treaca “furtuna”. Dupa ce te-ai calmat poti vedea mult mai limpede situatia si poti lua decizii mult mai intelepte.

 

  1. Pune-te in pielea celuilalt

De multe ori, conflictele apar pentru ca unul dintre participanti nu reuseste sa se puna in pielea celuilalt. Tu vezi lucrurile dintr-un anumit unghi, dar daca te-ai muta cativa pasi intr-o alta directie, s-ar putea sa ai o cu totul alta perspectiva. Incearca sa intelegi si punctul de vedere al celuilalt. E nevoie de exercitiu pentru a reusi asta, insa cu putina determinare poate deveni un obicei foarte bun.

 

  1. Gaseste un numitor comun

Adevarul este intotdeauna la mijloc, asa ca se poate ajunge usor la calea de mijloc. Important este ca ambii “parteneri” de cearta sa vrea acest lucru. Daca se renunta la partea goala a paharului si se vede numai cea plina, este imposibil sa nu se gaseasca un numitor comun care sa atenueze conflictul.

Negocierea si compromisul pot fi si ele solutii. Sunt destul de rare situatiile in care sa nu se poata negocia si sa nu se poata ajunge la un compromis favorabil pentru ambele parti.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu