Shop
Ultimele 100 de articole

5 lucruri pe care sa NU le faci la dus

15 aprilie 2017, , Vizualizări: ...
dus - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - man-979980_1920

Pare greu de crezut, dar dusul se poate transforma intr-un loc periculos. Iata ce greseli ar trebui sa eviti cand faci dus pentru a nu te rani.

 

 

1. Nu te spala in timpul furtunii

“Este periculos sa stai in preajma tevilor si a cablurilor pe timp de furtuna”, spune dr. Mary M. Cooper, coordonatorul programului de cercetare a accidentelor din pricina fulgerelor de la Universitatea din Illionois. Cooper recomanda sa nu folosesti dusul, cada, sa nu utilizezi computerul, televizorul sau telefonul in timpul unei furtuni puternice. Fulgerul poate lovi liniile de inalta tensiune sau pamantul, iar apoi sa afecteze instalatiile electrice si tevile de la instalatia sanitara.

 

 

2. Sa folosesti un dus vechi

O treime din capetele de dus contin bacterii periculoase, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Colorado. Micutele fante de la dus sunt locul perfect pentru microbi. Chiar daca folosesti dezinfectante puternice, bacteriile tot se vor inmulti. Poti schimba regulat para de dus sau sa nu o folosesti deloc.

 

 

 

3. Sa nu ai pres antiderapant

Potrivit unui studiu din 2011 realizat de Centrul de prevenie si control al bolilor din Statele Unite, 230.000 de accidente au loc anual, la dus. Aproape un sfert dintre acestea sunt din cauza alunecarii. De aceea este indicat ca de fiecare data cand faci dus sa pui langa cada un pres antiderapant.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu