Sfaturi respiratie urat mirositoare. Ce sa faci si ce sa eviti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sfaturi respiratie urat mirositoare. Ce sa faci si ce sa eviti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Sfaturi respiratie urat mirositoare. Ce sa faci si ce sa eviti
sfaturi respiratie urat mirositoare - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - bad-3597626_1920
Credit foto: Pixabay.com

Sfaturi respiratie urat mirositoare. Igiena orala este foarte importanta insa periajul dintinlor de doua ori pe zi si mestecatul de guma ar putea sa nu fie de ajuns. Chiar si asa te poti confrunta cu respiratie urat mirositoare.

Sfaturi respiratie urat mirositoare. Asadar iata ce trebuie si ce nu trebuie sa faci pentru a scapa de respiratia urat mirositoare.

Bea multa apa

Daca bei o cantitate suficienta de apa este stimulata productia de saliva si se evita deshidratatea, care este, de cele mai multe ori, cauza halitozei.

Sfat: Obisnuieste-te sa iei doua trei inghitituri de apa de fiecare data cand esti strigat pe nume la birou.

Nu bea prea multa cafea

Cafeina scade productia de saliva, ceea ce are ca efect uscarea gurii si, de aici, o respiratie urat mirositoare. Tocmai de aceea, in timpul pranzului sau cinei bea o ceasca de ceai.

Sfat: Ceaiul verde ajuta si la neutralizarea mirosului de usturoi.

Curata-ti proteza

Ingrijirea protezei este la fel de importanta precum ingrijirea danturii. Spal-o asa cum iti spalai si dintii. Obisnuieste-te sa o cureti inainte de a merge la culcare pentru ca doar asa scapi de bacteriile care s-au putea acumula.

Citeste si: Respiratie urat mirositoare (Halitoza). Cauze si remedii. Ce sa faci si ce sa eviti cand ai respiratia urat mirositoare

Nu uita sa folosesti ata dentara dupa fiecare masa

Orice ramasite care se amulumeaza pentru o perioada mai lunga intre dinti vor incepe sa degaje un miros urat. Bacteriile din mancare se vor inmulti rapid si pot cauza nu doar miros neplacut, ci si infectii. Tocmai de aceea, folosirea atei dentare este la fel de importanta precum periajul.

Schimba periuta la fiecare trei luni

O periuta de dinti veche nu doar ca nu-si mai face treaba ci si aduce mai multe bacterii in gura. Asadar, este esential sa o schimbi regulat.

Sfat: Dupa ce ai fost racit, schimba-ti periuta de dinti asfel incat sa nu readuci virusii in corp.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 28/03/2023