Sfatulparintilor.ro | Sfaturi zilnice pentru parinti cu copii inteligenti
targ job - sfatulparintilor.ro - Foter_com

Familie-Părinţi/Job, bani, cariera

Nu reusesti sa iti gasesti job? Sfaturi cum sa supravietuiesti

21 iulie 2013, , Vizualizări: ...

Este greu sa-ti pastrezi optimismul atunci cand nu ai un loc de munca, mai ales cand CV-ul iti este mereu respins. Iar dupa ce ai primit zeci de scrisori de respingere, in cazul in care le-ai primit si pe astea, te apuca depresia. Iata cateva sfaturi oferite de psihologul si trainer-ul Denise Taylor despre cum sa supravietuiesti in aceasta perioada in care iti cauti un loc de munca.

 

 

1. Am fost respins la toate job-urile pentru care am aplicat

Ai trimis zeci de CV-uri, poate o suta, insa n-ai primit niciun raspuns. Angajatorii nu s-au deranjat sa-ti trimita macar o scrisoare de respingere. Ei, da, economia, la nivel mondial, este in recesiune. Iar asta nu este vina ta si poti da invinovati piata muncii. Problema este ca iti trimiti CV oriunde auzi ca este un loc de munca liber. Nu uita ca si acum, calitatea ar trebui sa primeze in fata cantitatii.

„Daca aplici pentru zeci de job-uri intr-o perioada scurta de timp, inseamna ca nu faci ceea ce trebuie. In loc sa ai ca obiectiv sa trimiti 10 CV-uri pe zi, mai bine cauti acele job-uri care ti se potrivesc cu adevarat, chiar daca este vorba sa aplici la doar 1-2 locuri de munca pe saptamana”, sustine Taylor.

 

 

 

2. Este cumva CV-ul tau, problema?

Daca nu esti chemat la niciun interviu, poate ca ar trebui sa iti examinezi cu atentie CV-ul si scrisoarea de intentie. Citeste articole despre ce ar trebui sa contina un CV si o scrisoare de intentie si vezi unde sunt greselile si corecteaza-le. Daca ai fost la cateva interviuri si nu ai reusit  sa convingi ca meriti un loc de munca, citeste articole despre cum ar trebui sa te prezinti la un interviu si cum sa folosesti limbajul trupului pentru a transmite mesajele potrivite.

 

 

3. Intru in depresie ca nu am ce sa fac toata ziua

Este important sa ai o structura a vietii tale cand nu ai un loc de munca. Si nu doar pentru sanatatea ta mintala, insa si pentru a-i arata posibilului angajator ca nu esti o persoana letargica, lipsita de energie.

„Cel mai rau lucru pe care il poti sface este sa te uiti toata ziua la televizor si sa te culci la 4 dimineata. Esti oare pregatit pentru un loc de munca? Angajatorii vor sa stie ca esti capabil sa te trezesti dimineata si iti poti indeplini obiectivele la birou”, mai spune Taylor.

Instaureaza o rutina in viata ta. Trezeste-te la aceeasi ora rezonabila, dedica o anumita perioada gasirii unui loc de munca, apoi mergi la plimbare sau fa munca voluntara in timpul liber.

„In cazul in care faci voluntariat, mai ales cand ajuti oameni mai putin nororcosi decat tine, te ajuta sa vezi altfel lucrurile. In plus, te ajuta sa iesi din casa si iti ofera un subiect de abordat in timpul interviului”, a mai adaugat Taylor.

PUBLICITATE

 

 

4. M-am saturat sa fiu zilnc fara un leu in buzunar

Combinatia a) tanar si b) o multime de timp liber iti poate oferi oportunitati sa-ti umple portofelul.

Priveste in jurul tau, in comunitatea locala. Ce servicii ai putea oferi altora? Nici nu o iei razna, in plus ai putea castiga si bani de buzunar. Poti plimba cainele cuiva? Poti fi babysitter?

Sau daca ai spirit antrepernorial, foloseste-ti creierul pentru a face bani. Practic, ai crescut cu Internetul si folosirea acestuia a devenit instinctiva. Insa o multime de oameni maturi sunt speriati de tehnologia moderna.

Ce-ar fi sa te oferi sa le faci oamenilor de afaceri locali o pagina de Facebook sau un cont pe Twitter. Poate sa le faci fara bani, in schimbul unei recomandari bune. Sau intreaba-ti vecinii daca nu vor sa invete cateva lucruri simple – precum achizitia de produse online sau cum sa foloseasca Facbook-ul.

Nu se stie niciodata ce oportunitati se vor ivi daca esti deschis.

 

 

5. Am intrat in depresie si nu mai vreau sa fac nimic

Este greu din punct de vedere emotional sa te mobilizezi cand perioada in care nu ai un loc de munca pare sa nu se sfarseasca. Sa tot aplici pentru un job si sa fii respins zi dupa zi. Ai putea lua chiar si o pauza. Da ai citit bine, este chiar recomandat sa faci asta.

„Ar trebui sa ramai activ, insa uneori, poti lua o scurta pauza, de o saptamana. Spune-ti singur: <<Nu-mi pasa, nu voi aplica la niciun job timp de o saptamana>>, iar apoi ia-o de la capat cu forte proaspete. Uneori este bine sa iti acorzi o pauza”.

Daca te simti in mod constant lipsit de energie, letargic si fara speranta vrbeste cu cineva apropiat pentru a nu intra in depresie.

 

 

Photo credit: Job Meeting / Foter / CC BY-NC-SA

Cuvinte cheie: , , ,

Septilin
magazin nichiduta
astrocafe

Recomandări

Comenteaza

Pentru a putea comenta trebuie sa fii
Daca nu ai cont, click aici pentru cont nou.