Sfatulparintilor.ro | Sfaturi zilnice pentru parinti cu copii inteligenti
targ job - sfatulparintilor.ro - Foter_com

Familie-Părinţi/Job, bani, cariera

Nu reusesti sa iti gasesti job? Sfaturi cum sa supravietuiesti

04 noiembrie 2014, , Vizualizări: ...

Este greu sa-ti pastrezi optimismul atunci cand nu ai un loc de munca, mai ales cand CV-ul iti este mereu respins. Iar dupa ce ai primit zeci de scrisori de respingere, in cazul in care le-ai primit si pe astea, te apuca depresia. Iata cateva sfaturi oferite de psihologul si trainer-ul Denise Taylor despre cum sa supravietuiesti in aceasta perioada in care iti cauti un loc de munca.

 

 

1. Am fost respins la toate job-urile pentru care am aplicat

Ai trimis zeci de CV-uri, poate o suta, insa n-ai primit niciun raspuns. Angajatorii nu s-au deranjat sa-ti trimita macar o scrisoare de respingere. Ei, da, economia, la nivel mondial, este in recesiune. Iar asta nu este vina ta si poti da invinovati piata muncii. Problema este ca iti trimiti CV oriunde auzi ca este un loc de munca liber. Nu uita ca si acum, calitatea ar trebui sa primeze in fata cantitatii.

„Daca aplici pentru zeci de job-uri intr-o perioada scurta de timp, inseamna ca nu faci ceea ce trebuie. In loc sa ai ca obiectiv sa trimiti 10 CV-uri pe zi, mai bine cauti acele job-uri care ti se potrivesc cu adevarat, chiar daca este vorba sa aplici la doar 1-2 locuri de munca pe saptamana”, sustine Taylor.

PUBLICITATE

 

 

 

2. Este cumva CV-ul tau, problema?

Daca nu esti chemat la niciun interviu, poate ca ar trebui sa iti examinezi cu atentie CV-ul si scrisoarea de intentie. Citeste articole despre ce ar trebui sa contina un CV si o scrisoare de intentie si vezi unde sunt greselile si corecteaza-le. Daca ai fost la cateva interviuri si nu ai reusit  sa convingi ca meriti un loc de munca, citeste articole despre cum ar trebui sa te prezinti la un interviu si cum sa folosesti limbajul trupului pentru a transmite mesajele potrivite.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Recomandări

Comenteaza

Pentru a putea comenta trebuie sa fii
Daca nu ai cont, click aici pentru cont nou.

Vrei sa faci parte din comunitatea parintilor informati si inspirati?
Urmariti Maratonul Disney Junior in fiecare weekend din februarie si martie de la 11:30
disney2015
Da-ne like si vino alaturi de noi in cea mai mare comunitate de parinti de pe Facebook