5 riscuri la care te expui cand mergi sa-ti faci pedichiura - Sfatulparintilor.ro
Shop

5 riscuri la care te expui cand mergi sa-ti faci pedichiura

03 aprilie 2016, , Vizualizări: ...
pedichiura-sfatulparintilor.ro-flickr_com

A venit primavara si cu siguranta te gandesti ca ar trebui sa-ti aranjezi picioarele pentru perioada in care vei purta sandale. Inainte de a pune mana pe telefon ca sa-ti faci programare la salon pentru pedichiura, afla riscurile la care te expui si cum sa le eviti.

 

 

1. Vasul pentru picioare

Cand mergi la salon, nu lasa pedichiurista sa dea drumul “bulelor” din vasul in care iti inmoi picioarele. Gaurile prin care este impinsa apa pot gazdui bacterii si fungus. Orice mica rana de pe picior se poate transforma intr-un mediu propice pentru dezvoltarea lor.

Este recomandat sa alegi saloanele care au bazine fara jet de apa sau care au folii de protectie de unica folosinta pentru bazine. In acest fel se evita contaminarea cu bacterii sau fungus de la clientii anteriori.

Dupa tratamentul picioarelor, nu te grabi sa te incalti. Asteapta pana se zvanta complet spatiul dintre degete. Umezeala poate contribui la inmultirea bacteriilor.

 

 

2. Instrumentele metalice

Atunci cand intri intr-un salon cauta recipiente in care exista un lichid (de obicei de culoare albastra). Acela este un dezinfectant in care ar trebui sterilizat instrumentarul din metal. Urmareste ca pedichiurista sa ia unelte dezinfectate ca sa-ti faca pedichiura si nu accepta sa foloseasca acelasi instrumentar pe care le-a utilizat la clientul anterior.

Unele saloane folosesc lampi UV pentru a steriliza instrumentarul, insa specialistii spun ca nu este o modalitate foarte eficace.

 

 

3. Instrumente non metalice

Instrumentarul de unica folosinta (non-metalic) ar trebui sa ramana de unica folosinta si nu accepta sa se foloseasca ceva nesterilizat sau ce nu poate fi sterilizat utilizat inainte. Pentru a diminua acest risc, poti veni cu propriul instrumentar, de acasa, insa si aici trebuie sa acorzi o atentie sporita: pedichiurista nu trebuie sa atinga alte obiecte metalice sau non-metalice cu instrumentarul tau.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu