Anamaria Prodan: Nu m-aş defini ca o mamă autoritară, dar nici excesiv de blândă - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Anamaria Prodan: Nu m-aş defini ca o mamă autoritară, dar nici excesiv de blândă

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Exclusiv: părinți vedete » Anamaria Prodan: Nu m-aş defini ca o mamă autoritară, dar nici excesiv de blândă
sfatulparintilor.ro - Anamaria Prodan - Laurentiu Reghecampf - Laurentiu junior

Anamaria Prodan este întotdeauna o prezenţă exuberantă. E implicată în multe proiecte, de la fotbal, la afaceri şi televiziune. Cu toate acestea, este tot timpul alături de cei trei copii şi se implică activ în creşterea şi educaţia lor. Cum este mama Anamaria Prodan aflaţi în interviul acordat în exclusivitate pentru Sfatulpărinţilor.ro.

La televizor, puteţi urmări întreaga familie a Anamariei Prodan, la Antena 1 (“Prodanca şi Reghe: Aventura americană”, în fiecare joi, de la ora 20:20)

şi Euforia TV (Prodanca & Reghe – Dragoste în prelungiri!, în fiecare duminică, de la ora 20:00).

 

 

 

Privind lucrurile din exterior, eşti o persoană extrem de ocupată. Preşedinte de club, agent FIFA, un reality-show tv, trei copii acasă, mai multe afaceri, o casă în State, o casa la Snagov. Cum îţi împarţi timpul pentru a le face pe toate? Cum reuşeşti să mai ai timp şi pentru tine, ca femeie?

Am într-adevăr un program foarte încărcat, dar fiecare activitate în care sunt implicată înseamnă timp pentru mine. Nu percep timpul ocupat ca pe un lucru negativ, deşi nu pot nega că intervine oboseala, dar eu sunt acolo, sunt prezentă 100% în tot ce fac. Şi spun acest lucru pentru că îmi place la nebunie munca mea, îmi place să fiu soţie, mamă şi când aleg să mă implic în ceva, mă implic în totalitate. Sunt situaţii, ca în viaţa oricărui om, când trebuie să prioritizezi, să alegi ce faci mai mult într-un moment dat, însă cred că pot ţine lucrurile în echilibru. Până la urmă, pentru mine, toate aceste lucruri care mă fac să fiu mereu “ocupată”, îmi oferă satisfacţia de a fi un om  împlinit.

 

 

 

Îţi place să spui că ai o casă “plină de copii”. Dacă ar fi să faci o listă cu trei plusuri şi trei minusuri ale vieţii cu trei copii, cum ar arăta cele două coloane?

Ce minusuri când piticii mei îmi fac viaţa aşa frumoasă? Aş lăsa coloana cu minusuri goală, iar la plusuri pregătiţi-vă cu mult spaţiu să mă pot desfăşura în voie. Nu spun că nu e o provocare să înveţi o mogâldeaţă pas cu pas cum să devină un om de nota 10, să speri că ai făcut lucrurile bine şi că le-ai oferit tot ce aveai tu mai bun în fiecare etapă a vieţii tale, dar aici calculele trebuie să iasă tot timpul cu plus. Nu se poate altfel.

 

 

 

Cine te ajută cu copiii atunci când voi sunteţi plecaţi? Laurenţiu la Steaua, tu la Cluj, plus celelalte afaceri?

Indiferent cât de încărcat e programul nostru, copiii sunt mereu în centrul atenţiei. La doar o zi după ce am aterizat la Cluj, Reghe mic şi Nuţi au fost acolo, Rebbeca şi Sarah au zilele lor libere când pot veni. Ei sunt în prim plan, că plecăm, venim, că avem fiecare jobul nostru, ei rămân mereu în prim plan. Şi Nuţi ne-a ajutat foarte mult cu cei mici, a fost acolo de fiecare dată când am avut nevoie şi cu fetiţele şi acum cu Bebe. E alături de noi de peste 13 ani.

 

 

Cum e Anamaria preşedintele de club şi Anamaria ajunsă acasă, la copii? Reuşeşti să laşi la uşa casei problemele de job?

Nu chiar la uşa casei, dar nici nu le duc în camera copiilor.

 

sfatulparintilor.ro - Anamaria Prodan - Laurentiu Reghecampf - Laurentiu junior

 

Cum sunt copiii tăi, mai nazdrăvani, mai răsfăţaţi, mai docili, mai încăpăţânaţi? Cum reacţionează când li se spune NU?

Sunt temperamente diferite şi trebuie să te adaptezi ca stil pentru fiecare în parte. Un copil răspunde puternic când îi restricţionezi o acţiune, dar încerc să vorbesc cu ei în astfel de situaţii. Dacă nu-ul meu înseamnă în continuare da la ei, apelăm la pedepse.

 

 

Fetele dezvoltă, de obicei, când au fraţi mai mici, o latură maternă? Care dintre fiicele tale este mai mămoasă cu Laurenţiu Junior?

Amândouă îl iubesc enorm. Încă de când era foarte mic i-au oferit toată atenţia lor, au avut şi au în continuare grijă de el şi fiind mai mari încearcă să îl protejeze. Lucrurile s-au schimbat un pic de când Bebe a mai crescut şi nu pentru că ele nu ar avea în continuare aceeaşi dorinţă de a-i fi aproape, ci pentru că Bebeto încearcă să-şi impună personalitatea, vrea să facă lucruri singur, fără prea mult ajutor.

 

 

Cum reacţionezi tu când copiii tăi fac câte o trăznaie?

Depinde de trăznaie, mă amuz când e cazul, mă enervez când e cazul… De cele mai multe ori trăznăile lor sunt simpatice.

 

 

Ţi s-a întâmplat până acum ca unul din copiii tăi să facă vreo scenă în public? Cum ai reacţionat, ce le-ai spus?

Bebeto e mai zvăpăiat şi cere mai multă atenţie, dar nu-mi aduc aminte acum de vreo scenă extrem de incomodă. Oricum cel mai bine e să nu fie o situaţie pe principiul scena lui, deci scena mea… dar, depinde de caz, eu, mă ştiţi, sunt vulcanică…

 

 

Te consideri o mama mai “blândă” sau mai “autoritară”?

Sunt o prezenţă puternică în viaţa copiilor mei, dar nu m-aş defini ca o mamă autoritară, la fel cum nu m-aş defini ca o mamă excesiv de blândă, mereu dispusă să cedeze în faţa oricărei cerinţe a celor mici pentru a le face pe plac. Nu cred că trebuie să te plasezi la o extremă între cele două, sunt ipostaze care trebuie ţinute în echilibru. Sunt mai dură când vine vorba de programul şi disciplina celor mici, de educaţia lor, de principiile după care cred că ar trebui să se ghideze şi îi tratez cu blândeţe, sunt lângă ei, îi sprijin, îi încurajez. Sunt copii şi au nevoie de blândeţe, dar sunt copii care trebuie să înveţe să crească frumos şi atunci intervine autoritatea.

 

 

Care a fost cea mai mare boacănă făcută de copiii tăi şi cum ai reacţionat? Care au fost pedepsele?

Au făcut fel de fel de trăznăi de-a lungul timpului, lucruri stricate prin casă, pictate, distruse, haine făcute praf, obiecte ascunse cât să ajungi la exasperare căutând şi lista poate continua. Sunt multe boacăne şi mă pregătesc de următoarele, vor mai fi, să se pregătească şi ei pentru că intervin cu autoritate pentru boacănele catastrofale.

 

 

Existenţa ta este legată de sport. Tu faci sport, cum te menţii în formă?

Din păcate nu prea am avut timpul necesar în ultima perioadă pentru a face sport. Mai merg din când în când la salon, dar sper să găsesc o formulă prin care să le îmbin pe cele două la un interval de timp rezonabil, nu ştiu când şi cum cu programul meu, dar voi încerca.

 

 

Cum vă relaxaţi voi în familie, toţi 5?

Orice moment pe care îl petrecem împreună, indiferent de ceea ce facem, că ne plimbăm, stăm la masă, ne jucăm, orice… este relaxare.

 

 

Laurenţiu jr este încă mic, dar Rebecca şi Sarah sunt mari şi percep altfel lumea din jurul lor. Ce părere au ele despre faptul că părinţii lor sunt celebri? Cum percep ele celebritatea?

Copiii nostri sunt mândri de noi şi de ceea ce facem, iar ceea ce facem presupune şi expunere publică. Înţeleg că acestea sunt joburile noastre şi că vin la pachet cu faptul de a fi cunoscuţi. Mama mea a trăit în lumina reflectoarelor şi am înţeles că celebritatea, popularitatea ei este o recompensă pentru tot ceea ce făcea, pentru talentul ei. Nu cred că micuţii mei vor percepe vreodată faptul că suntem cunoscuţi, în mod negativ.

 

 

Celebritatea are părţile ei bune şi părţile ei rele. Până acum, pe tine ce te-a afectat cel mai tare din prisma faptului că te ştie toată lumea şi toţi ochii sunt spre tine?

Mă motivează să fiu mai bună, mereu mai bună în ceea ce fac, cât despre comentarii răutăcioase… câinii latră, ursul trece. Eu reacţionez bine în faţa criticilor şi a oamenilor care încearcă să mă descurajeze, mă mobilizează, îmi dau energie.

 

 

Ce lecţii de viaţă pe care tu le-ai primit de la ai tăi vrei să le dai mai departe copiilor tăi?

Să ţină capul sus, să fie puternici, să fie ambiţioşi, să fie foarte buni în ceea ce fac… să se bucure de viaţă, avem doar una.

 

 

Ca mamă, ce defecte ţi-ai descoperit până acum? Câte ai schimbat şi câte ai vrea să mai schimbi?

Sunt situaţii când îmi pierd prea repede răbdarea, un defect pe care încerc să-l corectez. Ca mamă înveţi mereu lucruri noi, trebuie să-ţi cunoşti foarte bine copilul şi să-ţi dai seama cum să-ţi adaptezi comportamentul în funcţie de personalitatea lui. Nu-mi iese întotdeauna aşa cum aş dori, dar perseverez, învăţ.

 

 

Spre ce meserii au aptitudini fetele tale. Le vezi tot în lumea sportului, a fotbalului sau mai degrabă spre televiziune, muzica?

Fetiţele oscilează în priviţa alegerii meseriei, ceea ce este, evident, firesc la vârsta lor. Când vor lua o decizie ce ţine de cariera lor, le voi sprijini, le voi sfătui, voi fi acolo indiferent că e vorba de o carieră în fotbal, medicină, televiziune sau orice alt domeniu. Îmi doresc foarte mult pentru copiii mei să găsească acea profesie care să-i pasioneze, un domeniu în care să fie “the best”.

 

 

Credit foto: Antena 1.

Data articol: 27/07/2012