Tu iti esti dusman sau prieten? 5 actiuni ​inconstiente​ prin care iti faci viata un cosmar​. Da-te la o parte din calea ta!​ - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tu iti esti dusman sau prieten? 5 actiuni ​inconstiente​ prin care iti faci viata un cosmar​. Da-te la o parte din calea ta!​

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Tu iti esti dusman sau prieten? 5 actiuni ​inconstiente​ prin care iti faci viata un cosmar​. Da-te la o parte din calea ta!​

Traim intr-o lume care ne creeaza iluzia perfectiunii. Povesti despre iubire si job-uri de vis, imagini cu familiile frumoase si functionale toate acestea ne lasa sa credem ca perfectiunea nu doar ca exista ba mai mult ca ea ne este si noua accesibila.

 

Insa oamenii nu sunt constienti de cat de distructiva este aceasta credinta. Iata cinci motive pentru care ideea de perfectiune contribuie la nemultumirea legata de propria viata.

 

 

  1. Incercarea de a fi perfect/a te impiedica sa intri intr-o relatie, in cazul in care esti singur/a sau sa fii satisfacut/a cu actuala relatie daca ai pe cineva

Asteptarea lui Fat Frumos sau a Ilenei Cosanzeana te face sa nu te implici intr-o relatie cu un/o posibila partener/a din cauza ca nu este suficient de frumos/oasa, inteligent/a sau bogat/a. Este ok daca te simti bine sa fii singur/a, insa nu si daca tanjesti sa fii intr-o relatie insa refuzi intimitatea si compasiunea unui/ei partener/a care nu este perfect/a.

In acelasi timp, daca esti intr-o relatie, credinta in perfectiune duca la subaprecierea partenerului/ei. Comparatia cu cel/a din fantezia ta nu face decat sa iti sara in ochi defectele sale in loc sa-l/o accepti asa cum este cu toate imperfectiunile sale.

 

 

  1. Incercarea de a fi perfect/a te face sa-ti urasti infatisarea

Daca as avea 3 kg mai putin as fi, in sfarsit, multumit/a de modul in care arat. Bicepsi mai mari, fund mai bombat, picioare mai lungi. Da, asa as fi perfect/a.

Insa cu totii stim cum se finalizeaza astfel de asteptari: odata ce ai scapat de 3 kg, te fixezi pe altceva. Observi ca ti-au aparat cateva riduri noi. Credinta ca poti atinge perfectiunea in ceea ce priveste aspectul fizic te face sa iti privesti cu ochi critic corpul sau sa-ti fie rusine de cum arati. Totusi, infatisarea noastra se schimba mereu si imediat ce devii „perfect/a” intr-o zona a trupului, vei gasi o alta de care nu esti multumit/a asa ca nu vei fi niciodata mandru/a de cum arati.

Acceptarea si imbratisarea imperfectiunilor proprii nu inseamna ca renunti sa dai jos surplusul de greutate sau ca renunti la ingrijirea propriului corp; ci intelegerea ca atingerea perfectiunii este imposibila si ca trebuie sa te apreciezi si sa te iubesti acum, asa cum esti.

 

 

  1. Incercarea de a fi perfect te face sa suferi cand ai de facut ceva plictisitor la birou

Cu totii avem sarcini la birou care nu ne plac. Tocmai de aceea, credinta in „slujba perfecta” din care lipsesc actiunile care te plictisesc te impiedica sa te bucuri de viata ta de zi cu zi.

Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa constientizezi faptul ca, poate, nu esti facut pentru o anumita cariera sau ca nu ar trebui sa fii deschis/a si pentru alte oportunitati. De fapt este posibil chiar sa iti gasesti fericirea la un job care, adesea, iti provoaca frustrare. Insa cautarea constanta a slujbei mitice care sa nu-ti provoace niciun sentiment negativ nu face decat sa iti creeze o suferinta inutila in viata ta.

 

 

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 27/06/2017