Ce este mai important intr-o relatie: copilul sau partenerul de cuplu? Afla ce spun specialistii - Sfatulparintilor.ro
Shop

Ce este mai important intr-o relatie: copilul sau partenerul de cuplu? Afla ce spun specialistii

28 februarie 2016, , Vizualizări: ...
cuplu familie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Intr-o familie copiii sunt intotdeauna pe primul loc. Aceasta este o conceptie care, in ciuda credintelor majoritatii oamenilor, nu face deloc bine, in primul rand copiilor, si apoi cuplului. Iata care sunt motivatiile psihologilor.

 

Pe primul loc: partenerul de cuplu

Copiii sunt importanti intr-o relatie. Ei au nevoie de suportul parintilor, mai ales ca nu-si pot procura singuri hrana, haine, nu au suficiente abilitati pentru a se descurca pe cont propriu. Cu toate acestea, parintii ar trebui sa acorde mai multa atentie relatiei lor. Si asta pentru ca ei sunt principalele modele de viata ale copiilor.

Psihologii spun ca daca parintii au o relatie functionala, atunci intreaga familie va fi functionala. In plus, copiii care cresc intr-o familie armonioasa au mai multe sanse sa aiba, la randul lor, la maturitate, relatii reusite atat cu partenerul de cuplu, cat si cu propriii copii.

 

 

Modele de cuplu

Pentru a face alegeri corecte in viata, copilul ar trebui sa vada in casa parinti care au grija si de ei insisi, si de partenerul de cuplu. Copiii au nevoie de parinti care isi arata reciproc dragostea, care se distreaza impreuna, care comunica deschis. Astfel, ei vor sti cum arata o relatie de cuplu functionala si vor putea face diferenta intre o relatie toxica si una benefica.

 

Asadar, daca iti iubesti copilul, arata-i cat de mult iti iubesti sotul/sotia. Nu-ti fie teama sa-ti saruti partenerul de cuplu in fata copilului, sa-l mangai sau sa-l imbratisezi. Nu-ti fie rusine sa iti refuzi copilul pentru ca tu si partenerul de cuplu ati planuit o seara in doi. Cand va creste, va fi recunoscator pentru modelul de familie pe care l-a primit de la voi.

 

Sursa: familyshare.com

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu