Top 10 cele mai iubite mancaruri italiane de catre romani - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top 10 cele mai iubite mancaruri italiane de catre romani

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Top 10 cele mai iubite mancaruri italiane de catre romani
inghetata - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Stim cu totii ca pizza si pastele sunt cele mai populare preparate italienesti pe care intreaga lume le iubeste. Insa bucataria italiana nu se opreste aici. Iata si alte preparate italiene gustoase pe care romanii le adora. Ordinea este aleatorie.

Care este preparatul tau preferat?

 

  1. Panini

panini- sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Un sandwich la grill preparat cu paine din grau, sunca, mozzarella, rosii, sos pesto.

Pentru 4 portii ai nevoie de:

– 8 felii de paine

– 200 g mozzarella

– 2 rosii

– 2 linguri sos pesto

– busuioc proaspat

 

Mod de preparare

Intinde sosul pesto peste feliile de paine. Taie mozzarella si rosiile in rondele, asaza-le peste paine si apoi adauga busuiocul proaspat. Incalzeste gratarul, apoi tine sandwich-ul cate trei minute pe fiecare parte.

 

 

  1. Panna Cotta

panna cotta - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Un desert delicios facut din smantana, zahar si vanilie.

Pentru a-l prepara ai nevoie de:

– 1 litru de smantana

– 150 g zmeura pasata

– 20 g gelatina

– 2-3 linguri de zahar

– ½ lingurite de vanilie

– 20 de bucati de zmeura (optional).

 

Mod de preparare

Pune smantana intr-o cratita, la foc mic, adauga zaharul si vanilie. Dilueaza gelatina in apa fierbinte, apoi adaug-o in amestecul de smantana. Pune desertul in boluri, presara zmeura, apoi lasa la rece pentru 4 ore. Se serveste cu sos de zmeura pasata (sau orice alte fructe de padure).

 

 

  1. Pui parmigiana

pui Parmigiana

Unul dintre cele mai populare feluri de mancare din Sicilia, a devenit cunoscut in toate colturile lumii.

Pentru a-l prepara este nevoie de:

– ½ lingurite de piper negru

– 2/3 pahar pesmet

– 1 lingurita de sare

– ½ ardei iute

– 50 g parmezan

– 1 piept de pui

– ½ pahar faina

– un buchetel de busuioc

– 4 felii de mozzarella

– 1 ou

– 3-4 rosii mari

– 1-2 cepe mici

 

Mod de preparare

Curata pieptul de pui de piele si oase, spala-l si usuca-l cu un prosop. Taie-l jumatate pe lung, presara sare, piper negru, usturoi zdrobit si busuioc. Adauga 1-2 linguri de ulei de masline, amesteca si tine la frigider pentru o ora.

Intre timp, prepara sosul: caleste ceapa tocata marunt in doua linguri de ulei de masline, pana devina translucenta, adauga usturoi zdrobit si mai tine-l la foc 5 minute. Pune rosiile (date la blender sau pe razatoare) si ardeiul iute tocat. Fierbe 10-15 minute pana scade excesul de apa, apoi adauga busuioc.

Intr-un bol pune faina, in altul sparge un ou si adauga putina apa, iar in al treilea bol amesteca parmezan dat prin razatoare, amestecat cu pesmet.

Pieptul de pui se taie fileuri, apoi se trece fiecare bucata prin cele trei boluri (faina, ou, pesmet), si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se dau la cuptor pentru 15 minute, la aproximativ 350 de grade.

Scoate fileurile, adauga sosul de rosii si o felie de mozzarella pe fiecare si da inapoi la cuptor pentru inca 5 minute. Decoreaza cu busuioc.

 

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 10/03/2017