Se apropie Sarbatoarea Invierii, motiv pentru unii sa faca excese alimentare si bahice. Tocmai de aceea, in perioada sarbatorilor pascale atat de multi oameni ajung la spitalul de urgenta din cauza indigestiei.
Prin urmare, inainte de orice altceva, moderatia ar trebui sa fie cuvantul de ordine dupa care sa-ti planifici sarbatorile. In acelasi timp, moderatia ar trebui sa fie principiul dupa care iti organizezi viata pentru ca excesul, indiferent de felul sau, are un efect contrar celui urmarit de tine.
De sarbatori, adultii ar trebui sa aleaga alimente de calitate si sa manance incet astfel incat sansele de a face indigestie de Pasti sa fie cat mai scazute. De altfel, aceste sfaturi le auzim de fiecare data de sarbatori si, cu toate ca oamenii stiu ca expertii nutritionisti au dreptate, ziarele si televiziunile abunda in stiri in legatura cu persoanele care au ajuns in spital din cauza indigestiei.
Calitatea alimentelor este foarte importanta
Dr Cory Holly, nutritionist si fondator al Institutului Cory Holly, a explicat ca evaluarea calitatii alimentelor este foarte importanta atat din punctul de vedere al digestiei cat si a sanatatii in general.
Fiecare om preocupat de sanatatea sa ar trebui sa-si puna urmatoarea intrebare: „Este aceasta mancare compatibila cu ADN-ul uman din punct de vedere biologic si genetic?”.
Citeste si: Tratamente naturiste impotriva indigestiei
Nu te grabi sa termini ce ai in farfurie
Calitatea produselor este numai unul dintre aspectele importante ale alimentatiei. Conteaza la fel de mult si cat de repede sau de incet mananci. Mai multe studii au demonstrat ca „infulecarea reduce digestia alimentelor precum si folosirea lor la maximum de catre organism, si, in acelasi timp, creste simptomele indigestiei si acumularea kilogramelor in plus”. Pentru a combate acest obicei, adultii ar trebui sa puna mai putina mancare in farfurii, sa aleaga cele mai bune produse si sa nu manance rapid.
In cazul in care merg in vizita sau iau masa la restaurat, oamenilor n-ar trebui sa le fie teama sa intrebe gazda/bucatarul ce ingrediente a folosit in prepararea bucatelor. In acest fel nu doar ca vor alege in cunostinta de cauza, insa vor demonstra ca sunt interesati si preocupati de o alimentatie sanatoasa.
Imagine de jacqueline macou de la Pixabay