Secretul celor mai deliciosi carnati de casa. 3 retete de carnati de casa pentru Sarbatori

03 decembrie 2017, , Vizualizări: ...

Ce-ar fi Sarbatorile de iarna la romani fara celebrii carnati de casa?! Toate gospodinele trebuie sa cunoasca secretul celor mai deliciosi carnati de casa. Tu il stii?

La prima vedere, carnatii de casa se prepara usor, iti trebuie carne, condimente, mate si masina de tocat prevazuta cu palnie. Dar lucrurile nu sunt chiar atat de simple.

 

Fiecare preparat are secretul sau, iar in cazul carnatilor de casa, secretul depinde de zona.

 

 

Secret carnati de casa din Moldova

In Moldova, cei mai gustosi carnati se prepara din carne de porc amestecata cu carne de manzat, iar condimentele speciale sunt coriandrul si nucsoara. Ca sa nu se rupa matele, in carne se mai pune si apa rece, astfel incat compozitia sa alunece usor. La final, carnatii se tin la uscat, in curenti de aer rece.

 

 

Secret carnati de casa din Bucovina

In zona Bucovinei, secretul consta in tocarea carnii cu mana si, in functie de specificul locului, carnea de porc poate fi amestecata cu vita sau oaie. Condimentele “secrete” sunt mustarul boabe si ienibaharul macinat. In Bucovina, carnatii astfel preparati se pun la uscat, in afumatoare sau la congelator.

 

 

Secret carnati de casa din Oltenia

In Oltenia, secretul consta zeama de oase. La fiecare 2,5 kg de carne de porc, se adauga 20-50 ml zeama de oase sau supa. Carnatii astfel preparati se lasa la uscat in curenti de aer, apoi se pun la afumat.

 

 

Secret carnati de casa din Dobrogea

In Dobrogea, carnea se taie marunt, nu se toaca, iar in compozitie, pentru o aroma aparte, se adauga ardei iute.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu