Efectele devastatoare ale aspartamului asupra creierului - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Efectele devastatoare ale aspartamului asupra creierului

15 februarie 2016, , Vizualizări: ...
indulcitori - zahar - aspartam - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Potrivit unui studiu realizat de catre NIH-AARP din SUA consumul de bauturi dulci, in special cele dietetice, poate creste riscul de depresie printre persoanele de varsta a treia. Indiferent de este vorba despre bauturi carbogazoase, bauturi cu gust de fructe sau ice tea, indulcitorii din ele pot fi riscanti. Comparativ cu cei care nu consuma cafea, iubitorii licorii negre se bucura de anumite beneficii pentru sanatate, insa odata ce adauga zahar in bautura, multe dintre beneficii dispar. In cazul in care inlocuiesc zaharul cu indulcitori artificiali, riscurile cresc. Se presupune ca printre efectele negative ale indulcitorilor artificiali se numara anumite tulburari neurologice. Spre exemplu, aspartanul poate afecta neurotrasmitatorii neurali precum dopamina si serotonina, insa informatiile sunt controvresate si inconsistente. Opiniile stiintifice variaza de la „sanatos in orice conditie” pana la „nesanatos in orice doza”.

 

Controversele au aparut in anii ’80 la scurt timp dupa ce aspartamul a fost aprobat. Cercetatorii de la Mass College of Pharmacy si MIT notau atunci: „Dat fiind numarul mare de americani ce sunt frecvent expusi, daca doar 1% din 100.000.000 depaseste doza zilnica acceptabila de aspartam si daca numai 1% din acest grup se confrunta cu boli care le fac creierele mai vulnerabile la efectele indulcitorului artificial atunci numarul de oameni care ar manifesta reactii adverse ale creierului la aspartam tot ar fi de 10.000, o cifra egala cu a persoanelor care au inregistrat deja plangeri la FDA din cauza efectelor negative provocate de aspartam”.

 

In special persoanele care s-au confruntat in trecut cu depresia sunt vulnerabile. Cercetatorii de la Case Western au conceput un studiu care sa stabileasca daca indivizii cu tulburari de dispozitie sunt vulnerabili la efectele adverse ale aspartamului. Desi, planuisera sa recruteze 40 de pacienti cu depresie si 40 de controale, proiectul a fost suspendat din motive de siguranta de catre Institutional Review Board din cauza severitatii reactiilor la aspartam in cazul pacientilor care suferisera in trecut de depresie. S-a considerat ca era lipsit de etica sa se continue expunerea bolnavilor la aceste lucruri.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu