Pentru multa lume, alimentatie sanatoasa inseamna sa se incadreze intr-un anumit numar de calorii pe zi. Adevarul este insa ca, la fel de importanta precum cantitatea, este si calitatea alimentelor consumate.
Iata 5 alimente care iti pot pune sanatatea in pericol, desi pana acum, pe unele dintre ele le considerai sigure, potrivit site-ului care2.com.
1. Floricelele la microunde
Ambalajul in care sunt tinute floricelele contine o substanta numita acid perfluorooctanic (APFO), substanta care a fost asociata cu diverse forme de cancer si infertilitate. La aceasta problema se adauga si continutul ridicat de sare si grasimi.
Varianta sanatoasa sunt floricelele preparate la ceaun, pentru ca ai control asupra cantitatilor de ulei si sare folosite.
2. Bauturile carbogazoase
Consumul de bauturi carbogazoase in exces a fost asociat cu declansarea unor afectiuni precum boli cardiovasculare, cancer, depresie, obezitate. Nici bauturile “light” nu sunt mai sanatoase.
3. Chips-urile
Nici prin cap nu-ti trece cat de multa sare si grasimi se afla intr-o punga de chips-uri. Si asta nu e tot. Chips-urile mai pot contine acrylamida, o substanta chimica asociata cu cresterea riscului dezvoltarii diverselor forme de cancer si infertilitate. Nici cartofii prajiti nu sunt prea departe de aceasta problema.
Citeste continuarea: 1 2