Ce trebuie sa stii despre alimentul minune caju
Copacul caju este mare, verde si provine din nord estul Braziliei, insa poate creste in orice climat tropical. Cele mai mari exportatoare de caju sunt Brazilia, Africa si India.
Le recunosti dupa forma de boaba de fasole, culoare alb-galbuie si gust dulceag.
Le vei gasi intotdeauna vandute decorticate deoarece interiorul cochiliei contine o rasina care trebuie indepartata cu mare atentie inainte de a le manca.
Caju este o gustare excelenta si, in mod obisnuit, nucile sunt consumate prajite si sarate. Totusi, pot fi preparate si altfel. Heidi Swanson, autoarea cartii de bucate „Near and Far: Recipes Inspired by Home and Travel”, este cunoscuta pentru retetele sale pline de creativitate si ofera cateva sfaturi despre cum sa consumi caju. Astfel, ea vorbeste despre amestecul de caju crud cu ulei din seminte de susan, sare de mare, turmeric, alge marine, ardei iute si seminte de susan.
Beneficii nuci dovedite de studii. Afla cum iti poate salva nuca viata
Te-ai intrebat de ce caju este folosit adesea in retete de smoothie si in bucataria vegana?
„Caju contine mai mult amidon si omega 3 decat migdalele”, spune doctorul Barry Sears, autorul volumului The Mediterranean Zone.
Continutul bogat in amidon le ofera nucilor caju abilitatea de a se transforma in crema si lapte, care pot fi folosite in supe, sosuri si tocanite. Dar si inghetate si in quiche vegan si chiar in pesto. Datorita versabilitatii sale, caju este folosit in mai toate bucatariile lumii, in special in India unde face parte chiar si din retelele cu orez basmati si in placintele de mere.
Citeste continuarea: 1 2
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025