3. Peste la conserva
Ton, somon, sardine, macrou – iata numai cateva exemple de alimente sanatoase, bogate in acizi grasi omega-3 (chiar si la conserva). Somonul si sardinele mai au si avantajul ca au un continut ridicat de calciu sanatos pentru oase. Trebuie, insa, sa ai insa grija la continutul ridicat de sodiu si de ulei. Alege variantele de peste conservat in apa, iar cand prepari salata, adauga doar suc de lamaie si marar.
Nu rata nici: 15 alimente care nu ingrasa. Le poti manca in orice cantitate
4. Fructe uscate
Fructele si legumele te protejeaza de bolile cardiovasculare, diabet de tip 2 si diverse tipuri de cancer. De asemenea, iti pot oferi un nivel optim de energie si imbunatatesc metabolismul. Atentie insa la fructele uscate. Desi sunt sanatoase, au un continut bogat de zahar si este bine sa le consumi doar din cand in cand. Opteaza in schimb pentru variantele proaspete sau congelate.
(Sursa: “Esti sanatos, esti fericit!” – dr. Rovenia Brock)
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2