Anumite proteine din sistemul nostru imunitar detin instructiuni precise pentru distrugerea tumorilor canceroase. Intr-un corp sanatos, aceasta abilitate innascuta se afla mereu prezenta si este eficace, fara a avea nevoie sa fie impulsionata cu medicamente. Insa, aceste proteine isi pot pierde abilitatea de vindecare daca celulele canceroase se dezvolta necontrolat prin mutatii ale ADN-ului sau daca toxinele venite prin mancare sau poluare chimica afecteaza grav functionarea sistemului imunitar. Cercetatorii de la Universitatea de stat din Pennsylvania au adus dovezi clare care demonstreaza modul in care anumite alimente impiedica dezvoltarea tumorilor canceroase. Asta nu inseamna ca bolnavul ar trebui sa renunte la chimioterapie sau la alte forme de tratament. Insa exista, potrivit, soundofheart.org, hrana este medicamentul corpului nu pastilele. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti acele alimente puternice care inhiba in mod natural factorul de necroza tumorala alfa (TNF-alfa):
1. Turmeric
Curcuma este, probabil, cel mai puternic antioxidant cunoscut din popularul condiment Indian turmeric, are o multime de beneficii pentru sanatate. Un studiu recent a aratat ca, de asemenea, poate impiedica trecerea la metastaza.
Curcuma are efecte anti-inflamatorii si antioxidant care inhiba factorul de necroza tumorala alfa. Potrivit numeroaselor studii de specialitate turmericul pare ca are efecte mult mai bune decat multe produse farmaceutice si, spre deosebire de acestea din urma, nu are efecte adverse.
Afla tot ce ai nevoie sa stii despre alimentatia alcalina, singura care te tine departe de boli, iti reda energia, te detoxifica, vitaminizeaza si slabeste in acelasi timp. Clic aici.
2. Strugurii si resveratrolul
Resveratrolul este un fenol care contribuie la potentialul antioxidant al strugurilor rosii. Resveratrolul reduce oxidarea care cauzeaza moartea celulelor. S-a demonstrat ca resveratrolul impiedica producerea de oxid nitric si TNF-Ain timpul infectiilor cronice care pot cauza afectiuni severe ale ficatului.
Insa, probabil, ca cea mai importanta proprietate a resveratrolului este abilitatea sa de a impiedica Ciclooxigenaza-2 (CoX-2). CoX-2 are legatura cu cancerul si cresterile anormale din tractul intestinal. Inhibitorii naturali ai CoX-2 reduc dezvoltarea celulelor canceroase.
3. Ceaiul verde
Beneficiile asupra sanatatii ale ceaiului verde sunt datorate catechinei. De un interes aparte din partea cercetatorilor s-a bucurat epigallocatechin gallate (EGCG), cea mai importanta catechina din ceaiul verde. EGCG previne atacul virusului HIV asupra celulelor imunitare din organism. Odata ce epigallocatechin gallate a ajuns la celulele imunitare, nu mai este loc pentru HIV sa patrunda in aceste celule in modul obisnuit.
Citeste continuarea: 1 2