Alimente bune pentru creier - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Alimente bune pentru creier

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Alimente bune pentru creier

Suntem ceea ce mâncăm. Suntem ceea ce gândim. Din cele două afirmaţii putem deduce că anumite alimente sunt mai bune pentru creier decât altele.  Prin urmare, pentru a gândi mai bine trebuie să consumăm cele mai bune alimente care să ne hrănească creierul în mod corespunzător. Această afirmaţie este la fel de adevărată şi în cazul copiilor. Noi studii de specialitate au arătat că o dietă necorespunzătoare în primii ani de viaţă are un impact negativ asupra IQ copiilor şi, mai târziu, a adulţilor.

 

Copiii, dar şi adulţii care au o dietă bazată pe alimente procesate sau fast-food se concentrează mai greu, au o memorie slabă şi suferă din cauza problemelor comportamentale. În plus, chiar şi copiii de 8-10 ani prezintă un nivel ridicat al colesterolului şi al grăsimilor din sânge. Aceste efecte conduc la o creştere a riscului de obezitate şi a dezvoltării altor probleme de sănătate.

 

 

Chiar şi în acest caz nu trebuie să se intre în panică: copiii şi adulţii trebuie încurajaţi să-şi schimbe obiceiurile de viaţă, nu doar pentru o sănătate înfloritoare, ci şi petru a mări IQ-ul. Numeroase studii au arătat că anumite alimente sunt esenţiale pentru a ajuta creierul să funcţioneze mai bine.

 

Dietă benefică pentru creier

 

Spre exemplu, vitaminele din carne, seminţe, alune, nuci, peşte, vegetale verzi, fructe, legume şi lapte ajută celulele creierului să transmită informaţii între ele. De asemenea, mineralele din carnea roşie, linte, fasole, alune, nuci şi seminţe ajută la dezvoltarea hemoglobinei, cea care transportă oxigenul la creier. Iar acizii graşi din uleiul de peşte, alune, nuci cresc eficienţa celulelor creierului. Cu alte cuvinte, o dietă echilibrată ajută la menţinerea sau/şi îmbunătăţirea sănătăţii organismului şi a creşterii capacităţii de a funcţiona a creierului.

 

 

Însă nu trebuie să uitaţi de sport, care ajută la generarea de noi celule ale creierului şi de hidratarea corespunzătoare care are ca rezultat creşterea abilităţilor cognitive şi a puterii de concentare. Şi dacă la toate acestea se adaugă un somn sănătos, expunere inteligentă la razele soarelui şi la respirarea unui aer proaspăt atunci rezultă că atât creierul vostru cât şi al copiilor voştri se află la cote înalte de sănătate şi funcţionare.

 

 

Credit foto: freedigitalphotos.net.

 

Data articol: 20/06/2014