9 delicatese mortale. Atentie, le poti avea si tu in casa! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

9 delicatese mortale. Atentie, le poti avea si tu in casa!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 9 delicatese mortale. Atentie, le poti avea si tu in casa!
delicatese mortale - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - scream-4751647_1920

Omul este una dintre putinele creaturi de pe aceasta planeta care are capacitatea de a-si ignora instinctele de supravietuire. Omul ajunge de multe ori pe marginea prapastiei din cauza faptului ca isi impune mereu sa depaseasca diverse limite fizice, participand la activitati precum ultramaratoane in desert, sar din avioane ori stabilesc noi recorduri de tinere a respiratiei sub apa.

Cu toate acestea, testarea acestor limite ii face, pe multi sa simta ca traiesc cu adevarat – cand plutesc in aer ori cand… consuma cele mai bizare si periculoase alimente. Care sunt cele mai primejdioase delicatese? Cele care, prin natura lor, sunt otravitoare – iata cateva dintre ele.

 

 

  1. Semintele fructelor

Precum semintele merelor si cele ale cireselor contin cianura de hidrogen (acid prusic). Tocmai de aceea, nu este recomandat sa mananci o ceasca de semnite de piersici, caise, mere etc.

 

 

  1. Rubarba

Frunzele de rubarba contin acid oxalic – cauzator de pietre la rinichi. Nu este nevoie decat de 5 kg de frunze de rubarba pentru a-ti fi pusa viata in pericol, dar si o cantitate mai redusa poate provoca probleme serioase de sanatate.

 

 

  1. Nucsoara

Nucsoara este, de fapt, halucinogena. Da, poti consuma, insa 5 miligrame de nucsoara poate duce la convulsii, iar o cantitate mai mare poate duce chiar la atac de cord.

 

 

  1. Cartofi

Glicoalcaloidul, o substanta toxica, poate fi gasita pe frunzele si tuberculii cartofului. Si in cazul in care cartoful este lasat in lumina soarelui incepe sa produca glicoalcaloid. Ingerarea acestei substante duce la crampe, diaree, dureri de cap sau chiar coma ori moarte. Evita consumul cartofilor care au o culoare verzuie.

 

 

  1. Migdale

Sunt doua tipuri de migdale: cele dulci si cele amare. Ultimele se presupune ca au un continut destul de mare de cianura de hidrogen. Se crede ca este nevoie de doar 7-10 migdale crude amare pentru ca un adult sa aiba probleme de sanatate.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/01/2020