6 plante aromatice vindecatoare ce trebuie sa fie in orice bucatarie - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

6 plante aromatice vindecatoare ce trebuie sa fie in orice bucatarie

plante aromatice - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - herbs-2523119_1920

4. Cimbru

Este un condiment mediteranean, folosit din cele mai vechi timpuri, fiind disponibil in peste 60 de soiuri, fiecare dintre ele avand propriile beneficii pentru sanatate.

Cimbrul este antiseptic si antibacterian, dar si o sursa buna de fier, magneziu si calciu. In plus, cimbrul este excelent pentru imbunatatirea respiratiei, pe masura ce usureaza durerile din piept si rezolva problemele respiratorii.

5. Salvie

Unul dintre cele mai folosite condimente in sud-estul Europei, salvia se bucura de apreciere din cele mai vechi timpuri. Este un antioxidant foarte puternic care imbunatateste functiile creierului si memoria. Totodata, salvia ajuta digestia prin calmarea stomacului. Condimentul contine vitaminele A, B, C si alte minerale necesare precum potasiu, zinc, calciu, fier si magneziu.

Nu rata nici: Produse naturale cu proprietati antibiotice

6. Piper negru

Piperul a fost folosit atat ca medicament cat si pe post de condiment si este apreciat pentru beneficiile sale pentru sanatate.

Piperul negru poate ajuta la pierderea kilogramelor in plus prin stimularea descompunerii grasimii si imbunatatirea metabolismului. In acelasi timp, piperul stimuleaza apetitul. De asemenea, condimentul ajuta la oprirea sangerarii in vreme ce dezinfecteaza zona afectata.

Imagine de gate74 de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 22/04/2021