6 greseli pe care le faci cand tii cura de slabire - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 greseli pe care le faci cand tii cura de slabire

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 6 greseli pe care le faci cand tii cura de slabire
greseli pe care le faci cand tii cura de slabire
Credit foto: Imagine de THE 5TH de la Pixabay

Sunt foarte putini oamenii care nu au tinut niciodata o cura de slabire. Iar multe dintre persoanele care tin de obicei cura de slabire mai fac si erori. Iata cele mai frecvente greseli pe care oamenii le fac atunci cand au pornit o cura de slabire, potrivit specialistilor de la Prevention.

1. Consumi legume “grase”

Te-ai hotarat sa mananci mai multe legume si fructe, ceea ce intr-adevar este extrem de benefic atunci cand tii o cura de slabire. Renunta insa la dressing-uri si consuma legumele asa cum sunt, fara smantana, frisca si alte sosuri imbibate de grasimi.

Ce ai de facut? Daca vrei sa schimbi gustul legumelor sau fructelor, incearca iaurtul grecesc sau condimente precum  curry sau hrean. Pentru a nu te plictisi, mananca in fiecare zi alte tipuri de legume si fructe si roteste-le.

2. Prajesti cartofii dulci

Cartofii dulci sunt o bogata sursa de beta-caroten (antioxidant care se transforma in organism in vitamina A), vitamina C, acid folic, potasiu, fibre. Insa atunci cand ii prajesti (vezi si broccoli panne), grasimile si caloriile urca pana la cer. Mai mult, prin prajire, legumele isi pierd din calitati, primii care “dispar” fiind antioxidantii.

Ce ai de facut? Coace cartofii si daca, poti, manca si coaja. Ii poti face piure la care sa adaugi iaurt degresat.

Citeste si: 9 sfaturi simple sa slabesti fara sa tii cura de slabire

3. Ineci salata in ulei de masline

E adevarat, uleiul de masline, mai ales cel extravirgin, este sursa de sanatate. Are grasimi mononesaturate, antioxidanti si vitamine. Nu uita, insa, ca un sfert de ceasca are 477 de calorii si 54 grame de grasimi. Asa ca nu exagera cand il pui in salata.

Ce ai de facut? Cand folosesti uleiul la grill sau la inabusit, foloseste o pensula sau un recipient cu pulverizator pentru a unge tigaia.  In acest fel vei fi sigur ca nu vei pune prea mult. Pentru sote-uri poti folosi vin, sos de soia, supa de pui, suc natural de morcovi, rosii sau oricare alte legume.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 09/01/2023