Ingrediente
– un pachet foi fine de placinta (Linco)
– 8 mere (cele mai bune sunt cele zemoase, dulci – acrisoare)
– o cana de zahar
– 2 linguri ulei
– o lingurita pudra de scortisoara
– o lingurita zahar vanilat bourbon
Ingrediente:
3 căni de făină de mălai, 3 căni şi jumătate de lapte, 2 ouă, o linguriţă de bicarbonat de sodiu, jumătate de linguriţă de sare, coaja şi zeama de la o jumătate de lămâie, un pliculeţ de zahăr vanilat, 5 linguri de zahăr, un cub de unt, 100 ml ulei
Ingrediente
– o chifla
– 2 frunze salata
– branza tartinabila
– o felie de cascaval
– 2 felii de rosii
– 3 felii salam uscat
Ingrediente
varza alba, sare, piper, o jumatate de morcov, ulei de masline, otet
Ingrediente
– branza dulce
– sare, piper, boia dulce
-marar
– 2 linguri smantana
– galbenusurile de la 2 oua fierte
– salata pt decor
Ingrediente
Pentru aluat:
550g faina
125ml apa calduta
125 lapte caldut
80g unt topit
150g zahar tos
1 pliculet drojdie uscata
2 galbenusuri
un praf de sare
Coaja rasa de la o lamaie
Ingrediente
250 gr biscuiti simpli
250 gr zahar
100 gr unt
50 gr cacao + putina cacao pentru folie
75 gr nuca prajita sau stafide
120 ml lapte
esenta de rom
Ingrediente:
100-150 g cascaval,
unt sau untdelemn,
lapte,
faina
ciuperci feliate
Ingrediente
un pachet de foi de placinta, 300 grame nuci, 300 ml de miere, 500 ml de apa, ulei, 150 g de zahar, un plic de zahar vanilat, 2 lingurite scortisoara
Ingredinte:
2 verze murate medii, 2 cepe, 4 linguri de ulei, 300 g de bulion sau pasta de tomate, 4-5 carnati , condimente dupa gust, o cana de apa
Tot ce misca si are o palarie rosie la ea este „mosu” si incepe sa strige cat o tin puterile „tati, mosuuuuu… ciocoooo”… :(( da mai mult tipa…
Ingrediente: 6-7 mere tari de iarna, 300 g nuci taiate marunt ( nu macinate), scortisoare, un plicutet zahar burbon, 4 linguri miere Preparare: Spalam bine merele si le scobim miezul pana la jumatate. Nucile impreuna cu restul ingredientelor se
Ingrediente: 1 piept de pui ( de preferat de tara), 2 oua, 300 g smantana, patrunjel, 2 morcovi, 2 cepe, condimente Preparare: Se fierbe pieptul de pui intreg. Dupa ce se fierbe (nu de tot) se desoseaza iar carnea
Ingrediente -3 kg vinete – 2 rosii pt ornament – ulei, sare Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs se toaca, se adauga sare si ulei pana se fac ca
Ingrediente – 2 cepe – 300 g ciuperci curatate – condimente – 3 rosii – 2 ardei – 300 g fasole verde si fiarta Mod de preparare Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 2 linguri