Ingrediente
– 1 piersica
–1 nectarina
–1 para
–1 mar
–1 banana
–2 iaurturi mici
–50 gr branza de vaci proaspata
–5-6 biscuiti clasici (nu vrac, la pachet)
Ingrediente
1 piept pui sau 4 aripioare de pui
1 ceapa
2 linguri zarzavat
2 morcovi
o jumatate de pastarnac,
o jumatate de telina
o jumatate de patrunjel radacina
1 ardei rosu
Ingrediente:
-1 piept pui
-un pic de carne de porc
-1 bojog
-2 inimi,
-4 rinichi,
-500 gr de ficat,
-6 oua,
-4 oua fierte tari,
-un plaman,
-o legatura de ceapa verde,
-o legatura de patrunjel,
Fetita mea a inceput intr-o zi sa planga si sa plece de la noi din camera. Eu eram in brate la tati, asculta burtica, o strigam si o intrebam de ce plange si a zis „pentru ca tu te-ai indragostit
Fetita mea ii spune astazi soacrei mele: „mamaia, chiar ma scoti din sarite” – asa i-a venit dintr-o data sa spuna; sau se chinuie sa spuna ou de prepelita si spune „oua de perpelita”.
Ingrediente: 4-5 copanele de pui 1-2 ardei grasi rosii sau galbeni 2-3 cepe 1 morcov mai mare zarzavat patrunjel marar leustean 1 ou 500ml-1l bors taitei sau fidea Preparare: Carnea se fierbe, se spumeaza, se adauga ceapa taiata,
Ingrediente: 100 – 200 gr de fasole uscata gogosari, castraveti la otet (dupa gust) 1 ceapa (rosie) ulei, sare, piper (dupa gust) Preparare: Se fierbe fasolea in 3 randuri de ape. Dupa fierbere se scurge de zeama bine, dupa
Ingrediente: urzici marar sare piper 1 cana orez 1-2 cepe Preparare: Urzicile se aleg una cate una, ca sa nu aibe gunoaie, se spala in 2-3 ape reci, nu cu apa calda, se pierd din vitamine, se fierb,
Ingrediente: 3 oua 750 gr faina 30-40 gr drojdie 200 ml lapte 200 gr zahar 3 pliculete de zahar vanilat 3 varfuri de lingurite de sare 3 linguri ulei coaja rasa de la o lamaie sau portocala ulei pentru prajit
Ingrediente
6 kg rosii
2 kg morcov
500 gr pastarnac
3 legaturi de telina
4 kg ardei kapia
-10 kg gogosari
-1 litru otet
-1 litru ulei
-1 kg zahar
– 4 linguri sare
– 2 borcane de pasta de tomate de 800 gr
-boabe de mustar si pier.
Ingrediente:1 kg pulpe pui
condiment de pui
cimbru
busuioc
oregano
1 pahar vin rosu
Ingrediente
1 kg burta vita prefiarta
1 os vita
1 1/2 morcovi
2 radacini patrunjel
1 fir telina
1 lingura piper boabe
2 foi dafin
1/2 ardei rosu
1 ardei iute
Ingrediente:
500 g fasole
2 cepe
1 morcov
marar
1 l bors
1 legatura de patrunjel
3 fire de cimbru uscat
2 fire de tarhon uscat sau murat
Ingrediente:
500 g faina
25 g drojdie (un cubulet)
150 ml lapte cald
70 g zahar
2 oua
15 ml rom
30 ml ulei
sare
vanilie
coaja de la o lamaie
Daca vrei sa iti dai o tenata de culoare naturala la par,atunci te sfatuioesc sa incerci cu: Culege vre-o 20 de frunze verzi de nuc,punele sa fiarba,lasa la fiert timp de 20 de minute,dupa care scurgi frunzele,le arunci,lasi zeama
Eu imi prepar singurica masca de par,este un tratament foarte bun si la mine a avut efecte,asa ca vreau sa vi-o impartasesc si voua. 1 galbenus de ou(nefiert) 2 linguri ulei de mascline 1 lingura zeama de lamaie
Ingrediente: 1 morcovel 1 sfert de telina 1 pastarnac 1 cartof 1 ceapa Mod de preparare Se poate pune si un pic de piept de pui,care dupa ce a fiert cu legumele se mixeaza si el impreuna cu legumele.